Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415936    
Honlapkeszites

A pünkösdi hosszú hétvégén is sok lesz a napsütés

A pünkösdi hosszú hétvégén is lehetnek helyenként záporok, akár zivatarok, de többnyire a napsütés lesz jellemzõ, 30 Celsius-fok feletti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Pénteken nagyjából a Gyõr-Békéscsaba vonaltól északkeletre derült, napos idõ lesz legfeljebb kevés fátyolfelhõvel. Ettõl a vonaltól délnyugatra is sok napsütés várható, de a Dunántúl délnyugati részein helyenként zápor és néhány zivatar is kialakulhat. Helyenként nagyobb mennyiségû csapadék is hullhat. A legalacsonyabb hõmérséklet "szeszélyes területi eloszlásban", tág határok, 6-17 fok között várható. A 10 fok alatti értékek az Északi-középhegység területén és az Észak-Alföldön fordulhatnak elõ, a 15 fok fölöttiek pedig a városokban, a hegyekben és délnyugaton. Napközben 27-31 fokig melegszik a levegõ.     

Szombaton északkeleten derült vagy gyengén felhõs, száraz idõ lesz. Másutt gomolyfelhõs, napos idõre lehet számítani, a Dunántúl nyugati és déli részén délutántól elszórtan, a középsõ országrészben néhol alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarban erõsödhet meg a szél. A leghidegebb órákban 10-16 lehet. A nappali maximumok 27-32 fok között alakulnak.     

Vasárnap is többnyire napos idõre lehet számítani. A délutáni, esti órákban elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúl északi részén megerõsödhet, illetve zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 11-17, a legmagasabb hõmérséklet 29-33 fok között várható.     

Pünkösdhétfõn a többórás napsütés mellett többfelé valószínû zápor, zivatar. Helyenként megerõsödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhõmérséklet 14-20 fok között valószínû. Napközben az Alföldön 29-32, másutt 24-29 fokig melegszik a levegõ - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2017-06-01 18:23:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül