Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044564    
Honlapkeszites

Ella Fitzgerald emlékest Nagykanizsán

Május 29-én a világhírû jazz-énekesnõ születésének 100. évfordulójára parádés koncertet adott a Budapest Jazz Orchestra, Náray Erika és Szolnoki Péter. A Hevesi Sándor Kulturális Központban ezt megelõzõen, délután egy ifjúsági programra is sor került, ahol a jazz népszerûsítése volt a cél.


A mûsort a Budapest Jazz Orchestra indította egy híres jazz-zenész, komponista, újító Stan Kenton szerzeményével. Ezt követõen a Koldusopera közismert betétdala a Mack the Knife (nálunk Bicska Maxiként ismert) hangzott el. Amint azt Náray Erika énekesnõ-színész elmondta: a koncertet Ella Fitzgerald emlékének szentelik, emellett számos sláger is a mûsor részét képezi. Így hangzott el több Ray Charles örökzöld és a Bon-Bon együttes két slágerének jazzesített változata. A hangsúly persze Ella Fitzgerald sikerszámaira koncentrál, amibõl akár három koncertre valót is össze lehetne hozni. A jazz nagyasszony két tucat Grammy-díj és számos elismerés birtokosa többek között a Mr. Paganini, a Check to Check, az Avalon és a Lush Life szerzemények tolmácsolásával ért el nagy sikereket. Náray Erika mind szólóban és mind Szolnoki Péterrel duettben ragyogó volt. Azért van abban valami plusz, ha egy színésznõ dalt énekel.

 

A Kollmann Gábor vezette big band óramû pontossággal játszotta el a számokat, ami nem is csoda, hiszen az együttes nagy része profi jazz zenész. Az utolsó számban Náray Erika megcsillantotta az Ellára oly jellemzõ szkettelést, teljessé téve így az emlékestet.

H.Gy.2017-05-30 12:17:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül