Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765813    
Honlapkeszites

Fúvós zene és sör

Június közepén lesz a sörfesztivál és a fúvósok találkozója az Erzsébet téren. A szórakoztató programok sokasága mellett a rendezvény célja a fúvószene és a kulturált sörfogyasztás népszerûsítése, valamint Nagykanizsa idegenforgalmi kínálatának bõvítése. A város legfiatalabb fesztiválját hatodik alkalommal rendezik meg.


Évek óta népszerû nyári program a Kanizsai Sörfesztivál és Fúvószenei Találkozó. Az ideit június 16-17-én, pénteken és szombaton rendezik. Dénes Sándor polgármester hangsúlyozta: „Nagykanizsa turisztikai kínálatának egy nagyon fontos része, és fontos rendezvénye ez. Azzal, hogy itt nemzetközi sörfõzdék is megjelennek és kóstoltatják a söreiket, a külkapcsolatok szervezésében is jelenthet elõrelépést.”

A szervezõ Kanizsa Turizmusáért Egyesület szeretné felhívni a figyelmet a kulturált sörfogyasztásra is, vagyis arra, hogy a mennyiség helyett a minõség legyen a fontos sörözéskor. Mint arra Gór Miklós elnökségi tag felhívta a figyelmet: „Körülbelül 70-féle kézmûves, illetve gyári sör fog megjelenni a sörfesztiválon. Továbbá kedveskedünk a vendégeinknek egy „Busz Pub” nevezetû installációval. Ez egy régi buszból átalakított bár, ahol a Kapucinus kézmûves sörfõzde fog megjelenni a saját söreivel.”

A sör mellett a fúvószene is fõszereplõ lesz a fesztiválon. Pénteken a kanizsaiak játszanak. „A szombati napot szintén a kanizsaiakkal kezdjük, egy zenevonattal. Egy dottóval járjuk körbe a várost, kicsit reklámozva, és toborozva a közönséget. A délután folyamán jönnek a vendégeink. Vannak szokásos és új vendégeink is, igyekszünk megújulni. A szokásos zalakarosi és Balaton M&K fúvószenekarok mellett új vendégként köszönthetjük a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekart, és az ország egyik legjobb fúvószenekara, az albertirsai Gerleparti Fúvós Egylet Zenekara, amely a mi példaképünk” – mondta Tatár Csaba karnagy. A fesztiválon pénteken a KFT, szombaton Charlie is koncertezik.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-30 05:49:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül