Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408309    
Honlapkeszites

Hamarosan itt a társaságiadó-bevallás határideje

A vállalkozásoknak május 31-ig kell benyújtaniuk a társaságiadó-bevallást és gondoskodniuk a beszámoló letétbe helyezésérõl és közzétételérõl - emlékeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


Az adóhivatal elektronikus üzenetben hívta fel a tavalyi mulasztók figyelmét a határidõre, a közelgõ bevallási határidõre figyelmeztetve 67 ezer olyan vállalkozásnak küldött elektronikus levelet, amelyek tavaly nem, vagy csak késedelmesen nyújtották be társaságiadó-bevallásukat.     

A társaságiadó-bevallást az egyszeres és a kettõs könyvvitelt vezetõ adózóknak egyaránt az 1629 számú nyomtatványon kell benyújtaniuk a NAV-hoz. Az egyszerûsített vállalkozói adózást (eva), a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adózást (kiva) elõször választóknak a 1671-es bevalláson kell számot adniuk társasági adójukról. A határidõ ebben az esetben a mérlegforduló utáni ötödik hónap utolsó napja.     

Azok a nonprofit szervezetek, amelyeknek tavaly nem volt vállalkozásból származó bevételük, vagy ahhoz kapcsolódó, elszámolható költségük, ráfordításuk - azaz nincs társaságiadó-alapjuk -, a társaságiadó-bevallást kiválthatják a TAONY nyilatkozattal május 31-ig.     

A beszámolók letétbe helyezésének és közzétételének határideje szintén 2017. május 31. A beszámolókat 2016. december 1-jétõl kizárólag az Online Beszámoló- és Ûrlapkitöltõ Rendszeren keresztül (OBR) lehet benyújtani. A rendszer elérhetõ az Igazságügyi Minisztérium honlapjáról (https://e-beszamolo.im.gov.hu/ebekuldes). A közzétételért nem kell igazgatási szolgáltatási díjat fizetni.

MTI - Kanizsa2017-05-28 06:33:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül