Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350583    
Honlapkeszites

Székirodalmi könyvturné: Bíró Szabolcs és Benyák Zoltán Kanizsán

B10. Jubileumi könyvturnéja során Kanizsára érkezett Benyák Zoltán és Bíró Szabolcs. A két író szoros barátságot ápol, pedig két ellentétes mûfajt képviselnek. Benyák Zoltán a sci-fi és a kaland, Bíró Szabolcs pedig a történelem világába repíti olvasóit.


A B10 egyrészt a 10 éves közös múltra, másrészt a nevek kezdõbetûire utal. A két írót a könyvek szeretete köti össze. „Mágikus realistának szoktak hívni. Én azt szeretem, amikor a valóság és a képzelet határán mozog a történet, de igényesen megalkotva. Az, hogy mégis tudunk együtt turnézni és összeköt minket a barátság, ez valahogy mindezek fölött áll. A történetmesélés szerintem független mûfajtól, és ez az a mágneses erõ, ami összetartja az egészet” – véli Benyák Zoltán.

Bíró Szabolcsot leginkább az Anjou-kor és Eger több száz éves történelme érdekli. A történetmesélés szeretete már egészen fiatal korában megmutatkozott, és a mûfajválasztás sem volt véletlen. „Szerintem minden errefelé mutat, ha egészen a gyerekkoromtól végignézem az életemet. A családdal, ha hétvégente kirándultunk, nagyon gyakran kastélyokat, várakat néztünk meg, belföldön és külföldön egyaránt. Legózós gyerek voltam, és folyamatosan ezeket a váras, lovagos legókat játszottam. A nagybátyámék hagyományõrzõ csapatban dolgoztak már a '90-es évek eleje óta” – fogalmazott az író.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-28 05:51:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül