Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358507    
Honlapkeszites

Városrészkeringõ: Ligetváros - Munkára, otthonra találtak

Szeretünk Nagykanizsa! sorozatunkban azt mutatjuk meg, a (város)részek hogyan alkotnak egészet. Tizedik állomásunk Ligetváros. A kellemes csengésû név a Csengery utca végének telepét takarja. Azt az egyetlen városrészünkét, amelyik tartalmazza a város szót. A négytagú Béri család nemrégiben költözött oda. Eleinte volt bennük némi tartózkodó félelem, de hamarosan sikerült beilleszkedniük. Segítõkész, jó szomszédokat „kaptak”, jól megvannak Ligetvárosban. Egy sikerélményét is megosztotta lapunkkal Béri Istvánné Erzsike.


- Még azt mondják, hogy nem hallgatnak a gyerekek a felnõttekre. Dehogynem hallgatnak, csak szépen kell beszélni velük. A minap éppen megkérdeztem egy kislánytól, hogy miért dobta le a járdára a kezében lévõ papírcetlit. Nem feleselt vissza, hanem lehajolt érte, és felvette. Elégedettek a kétszobás bérlakásukkal is. A nemrégiben felújított 2x4 lakásos bérházat új kerítés veszi körbe, zárható kisajtóval. Jó idõben szívesen tartózkodnak a lakás elõtti kiskertben, ahova rózsafát, orgonabokrot ültetett a család.

Gyermekeik, a 18 éves István idén végez a Cserhátiban, a 13 éves zrínyis Virág még pályaválasztás elõtt áll, õ mindenáron felszolgáló szeretne lenni. Nincs nagy távolságra az iskolájuk, a gyerekek busszal, illetve kerékpárral közlekednek.

S hogy mivel töltheti el az ember a szabadidejét Ligetvárosban? Lehet sétálgatni, beszélgetni, válaszolja Erzsike. A három élelmiszerbolt közül valamelyik mindig nyitva tart, így akár hétvégén is vásárolhatnak. Ha éppen fagyizáshoz támad kedvük, akkor átsétálnak, átbicikliznek Miklósfára. Egyik lányuk ott vett telket, és a kerti munkákban a szülõk is részt vesznek.

Erzsike a városban, egy nagyáruházban talált munkát magának. A helyi járat szinte „háztól-házig” viszi a munkahelyére. A férje, István hat éve egy olasz cégnél dolgozik Ligetvárosban, 5 percnyi járásra a lakásuktól. Erzsébet lányuk a Királyi Pál utcából, Magdi pedig Miklósfáról jár át szintén ugyanehhez a vállalathoz dolgozni. A lakhelyváltozás számukra azzal is járt, hogy gyakrabban lehet egymás közelében a család, hiszen a lányok be-betérnek – beadják például a gyereket – a szülõkhöz, akiknek az unokázás jelenti a legkedvesebb elfoglaltságot.

Bakonyi Erzsébet

Béri Istvánné és családja beilleszkedett, jól érzi magát (Fotó: Bakonyi Erzsébet)2017-05-27 08:23:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül