Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773784    
Honlapkeszites

Átlagosan 2-5 ezer forintot költenek a szülõk gyereknapi meglepetésre

Tíz magyar családból kilencben ünneplik a gyereknapot május utolsó vasárnapján, a szülõk átlagosan 2-5 ezer forintot költenek gyereknapi meglepetésre -  derül ki a Játéksziget bolthálózat tulajdonosa, a Formatex és a Regio Játékkereskedelmi Kft. külön-külön végzett, MTI-hez eljuttatott kutatásaiból.


A szülõk mintegy fele átlagosan 3800 forint értékben vásárol játékot a Regio felmérése szerint, 6000 forintnál többet csak a családok negyedében költenek.     

Hasonló összegekrõl írt a Formatex is: a programokra és az ajándékokra a megkérdezett szülõk 27 százaléka 2-5 ezer forint között költ, de 19 százalékuk 5-7,5 ezer forintot is kiad, közel ennyien akár 10 ezer forintot is elköltenek, sõt 23 százalék 10 és 20 ezer forint közötti összegbõl gazdálkodik ezen a napon.     

A pünkösdi hosszú hétvégén a kisgyermekes családok egyharmada utazik el, a legnépszerûbb úti célok a Balaton, az Északi-középhegység és Budapest. A megkérdezettek mindössze 5 százaléka ad pénzt is gyereknapra, nagyrészt 1-2 ezer forintot. A családok kétharmada a helyi gyereknapi rendezvényeket látogatja meg, egyharmaduk pedig kirándulni indul, emellett a közös játék is nagy szerepet kap - ismerteti a Regio Kft.     

Az országszerte 8 Játéksziget üzletet üzemeltetõ Formatex Kft. felmérése szerint a szülõk 80 százaléka meglepetésnek szánja a gyereknapi ajándékot, nem együtt választanak a gyerekekkel. A tárgyi ajándékozás a legnépszerûbb, amit az olyan élményajándékok követnek, mint a fagyizás, a gyereknapi tematikus programok, majd a kirándulás vagy állatkerti és játszóházi látogatás.     

A gyereknapi ajándékok között továbbra is a játékok a legnépszerûbbek, majd a könyv és az édesség következik, sportszereket és ruhát a szülõk 15 százaléka készül adni gyerekének - közölték.

MTI - Kanizsa2017-05-26 14:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül