Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044914    
Honlapkeszites

Kiállítás nyílik Robert Capa fotóiból Triesztben

Kiállítás látható Robert Capa fotóiból Triesztben szombattól, a tárlat az utolsó állomása a Magyar Nemzeti Múzeum Capa in Italia címû olaszországi kiállítás-sorozatának.


A Richard Wheelen és Cornell Capa által válogatott Robert Capa Mestersorozat 937 felvétele között csaknem 80 olyan fénykép található, amelyet Olaszországban készített a magyar származású világhírû fotós - emlékeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében a Magyar Nemzeti Múzeum.     

A második világháborúban Robert Capa a normandiai partraszállás elõtt háromszor is megfordult Olaszországban: Szicíliában, Salernóban, majd Anzióban. Képein Palermo átadása, a troinai ostrom, a Salernótól Nápoly felé, majd onnan Cassino irányába folytatódó hadmûveletek és az anzioi partraszállás is megjelenik. A fotókon tábornokok, közkatonák és civilek tûnnek fel. A kiállításon digitális anyag egészíti ki a printeket és a magazinokat - tették hozzá.     

A pénteki megnyitó után a tárlat a Castello di San Giustóban lévõ Alinari Image Museumban lesz látható szombattól szeptember 17-ig. A kiállítás Róma, Firenze, Genova, Milánó, Troina, San Gimignano és Parma után érkezett Triesztbe.     

A Magyar Nemzeti Múzeum közölte, több nemzetközi projekten is dolgozik. Júniusban Sissi és Magyarország - A magyar arisztokrácia fényûzõ élete a 17-19. században címmel Kínában, a Sanghaj Múzeumban mutatkozik be az intézmény gazdag gyûjteményébõl készült válogatás.

MTI - Kanizsa2017-05-26 14:11:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül