Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55397435    
Honlapkeszites

Újra szól a blues

Mottó:
„…ez van kérem, önök kérték,
de közben hová tûnt az érték,
ahol munkából nem lehet megélni,
ott mi lesz majd a mérték?”

Számtalan tagcserén ment keresztül az OldMix Kartell zenekar az elmúlt évek során, ám a zene szeretete töretlen maradt mindvégig. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint az, amit lapunknak találkozásunkkor elmeséltek. Nem kell ördöngös dologra gondolni, Kodály hazájában mi sem természetesebb, mint hogy az élõ, minõségi zenében rejlõ szépséget megmutassák a fiataloknak, s az idõsebbeknek egyaránt.


Kováts Tamás egészen pontosan úgy fogalmazott, szeretnék eljuttatni az élõzene varázsát a közönséghez, megismertetni és megszerettetni a zenei kultúrát az igényes muzsikára vágyókkal. Ehhez fel kell térképezni Kanizsát, s megtalálni a közös célt a koncertekhez megfelelõ helyek tulajdonosaival. Bali Miklós hozzátette, a folytonosság nagy szerepet játszik. Többször láthattuk, hogy érdekes, nívós kezdeményezések elindultak, majd valamilyen oknál fogva megszûntek létezni. A programok fennmaradásához közösen kell tenni mind a zenekarnak, mind a vendéglátóhelyek tulajdonosainak és természetesen a közönségnek is.
Megalakulása óta a zenekar – elõször még OldMix néven – élõzenét játszik, saját és más dalait egyaránt, kezdetben csupán instrumentális zene tartozott a repertoárjukba (Shadows), majd énekes is csatlakozott a csapathoz. Játszottak és játszanak klasszikus rockot, bluest, funkyt és reagge-t, újabban country feldolgozásokat is. Úgy vélik, az nem lenne jó megoldás, ha csak egy irányvonalat képviselnének, színes kínálattal rendelkeznek, mindanynyiuk által szeretett és tisztelt zenészek és zenekarok szerzeményeit adják elõ fellépéseiken. Deák Billtõl Jimi Hendrixen át Bob Marley-ig, LGT, Doors, P.Mobil, Eric Clapton – a teljesség igénye nélkül. Ebbe természetesen mindenki beleviszi a saját stílusát, így volt ez a kezdetektõl, s éppen ezért a tagcserék sem válhattak a zenekar hátrányára. Sok ma is ismert, más zenekarokban is játszó zenész volt jeles tagja az OldMixnek, késõbb az OldMix Kartellnek, köztük a kiváló gitáros, Trojkó Róbert, aki 2007 májusában, 43 évesen hunyt el.
Mint minden zenekarnak, így az OldMix Kartell számára is fontos, hogy saját szerzeményekkel is elõrukkoljanak közönségük elõtt. Hamarosan elkészül a demo albumuk, reményeik szerint még ebben az évben meg fog jelenni, s ezt tovább lehet majd késõbb bõvíteni egész albummá.
Több kanizsai zenekar is bemutatkozott már a Kanizsa Rádió Jamboree Light címû mûsorában zenéjükkel, valamint egy kötetlen beszélgetéssel. Ez vár az OldMix Kartellre is, a dátum még egyeztetés alatt van a Rádióval.
Akik ismerik és szeretik az OldMix Kartell zenéjét, legközelebb a Múzeum Pinceklubban hallgathatják meg a fiúkat december 5-én, szombaton.
További információkat és képeket, videót találnak az oldmixzenekar.uw.hu weboldalon.
Steyer Edina2009-12-04 09:54:56


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül