Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795816    
Honlapkeszites

Indul az 5. MOL Nagyon Balaton eseménysorozata

Indul az 5. MOL Nagyon Balaton, amely nagyfesztiválokat, különleges programokat, világsztárokat és több száz hazai elõadót, valamint gasztronómiai élményeket ígér idén nyárra. A szervezõk közlése szerint 30 eseményre egymilliónál is több turistát várnak.


A közlemény idézi Lobenwein Norbertet, az eseménysorozat egyik fõszervezõjét, aki beszélt arról, hogy a MOL Nagyon Balatonhoz olyan nagy múltú és nívós események kapcsolódtak korábban, mint a VeszprémFest, a Mûvészetek Völgye, a Balaton Sound vagy a Paloznaki Jazzpiknik, de számos új esemény is elindulhatott, például a Strand Fesztivál, a B.my.Lake vagy a kompkoncertek.     

"Az idei kínálatban több tucat világsztár és rengeteg hazai produkció szerepel. A MOL Nagyon Balaton eseményei tavaly már egymilliónál is több vendéget vonzottak a Balatonra, idén ennél is több fesztiválturistát várunk" - fogalmazott Lobenwein Norbert.     

A MOL Nagyon Balaton azonban nem csak kulturális eseményekrõl és fesztiválokról szól. "A We Love Balatonnal közösen kutattuk fel a legjobb helyeket: éttermeket, sütödéket, szállásokat - ezeket ajánljuk a közönségüknek. A napokban jelent meg a Balaton Magazin, amely elsõsorban a balatoni eseményeket mutatja be, számos exkluzív interjúval, amelyek között például John Newman, Parov Stelar, vagy Kiss Tibi is megszólal" - tette hozzá Fülöp Zoltán, a MOL Nagyon Balaton másik alapító-fõszervezõje.     

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója elmondta, hogy a 2013 óta jelentkezõ Nagyon Balaton programjai hozzájárultak a szezon meghosszabbításához.     

A balatoni régió eseményeit összefogó kezdeményezés kiemelt támogatója 2017-ben is a MOL. A közmédia az esemény fõ médiatámogatójaként idén nyáron is kiemelten foglalkozik a MOL Nagyon Balaton eseményeivel. A Duna csatornán június 19-tõl Révfülöprõl jelentkezik a nyár legjobb programjait bemutató Balatoni nyár címû magazinmûsor, melynek mûsorvezetõi Rátonyi Krisztina, Kraszkó Zita, Harsányi Levente és Vida Péter lesznek. Az M1-en futó Nyár 2017! címû mûsorban Jakab Cintia és Boldizsár Kata adnak majd 3-4 perces tudósítást, bejárva az összes nyári fesztivált. Az augusztus 11. és 19. között zajló Strand Fesztivál a Petõfi Rádión megismert közkedvelt magyar elõadókra épít majd, valamint a rádió a helyszínen is megjelenik különleges kitelepülésével - olvasható az összegzésben.     

Júniusban nyit a Plázs Siófok, ahol fellép mások mellett a Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, Majka & Curtis és a TNT. A Budapest Bár ezen a nyáron háromszor is koncertezik a Balaton közelében: június 17-én õk nyitják a Balatoni Nyár programsorozatot Révfülöpön, néhány nappal késõbb a balatonföldvári Kultkikötõben, július végén pedig a kapolcsi Mûvészetek völgyében lesznek láthatók.     

Június 10-én és 11-én lesz a Nemzeti Regatta vitorlásverseny, amelyen amatõr vitorlázók és közéleti szereplõk szállnak vízre, idén már 50 település csapata versenghet a leggyorsabbnak járó díjért.     

Június 23-tól augusztus végéig látogathatók a Kultkikötõ rendezvényei: Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfenyves mellett Kéthely szolgáltatja a helyszínt. Balatonfüreden is programok várják a turistákat: júniusban Könyv-Bor-Jazz fesztivál, júliusban az V. Anna Fesztivál, augusztusban pedig a Balatonfüredi Borhetek.     

Július 14-én indul a Badacsony Bor7, amelyen a régió szinte összes borászata jelen lesz, a 9-én startoló a balatonboglári Parti Pezsgésen pezsgõ, habzó, gyöngyözõ nedûket és helyi sajtokat, sonkákat lehet kóstolni. Hévíz, Keszthely, Szentgyörgyhegy, Tihany, Balatonfüred vagy Siófok történelmét a Hosszúlépés tematikus sétákon lehet megsimerni.     

Július 5-én kezdõdik a Balaton Sound, fellép mások mellett Kygo, Hardwell, Armin Van Buuren, Afrojack, Dua Lipa, a Galantis, G-Eazy és Jason Derulo is.     

A Mûvészetek Völgye, Pink Martinival, Nouvelle Vague-gal, a Hiperkarmával, az Anna and the Barbies-zal, az Irie Mafiával és a Kiscsillaggal várja a látogatókat. A VeszprémFesten pedig többek között Tom Jones és Prince egykori zenekara, a New Power Generation koncertezik.     

Július 28-án a Tihany-Szántódi révbõl a MOL Nagyon Balaton egyik legizgalmasabb programját kínálva indulnak Kompkoncertek.     

A tavalyi nagysikerû koncertje után idén augusztusban visszatér a Paloznaki Jazz Piknikre az Incognito, de ott lesznek a Kool & the Gang, a Matt Bianco ft. New Cool Collective, a Group 'n' Swing mellett a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutatóból Jónás Vera és a The Qualitons is.     

A nyári két utolsó nagy fesztiválja idén is a Strand és a B.my.Lake lesz Zamárdiban. Olyan világsztárok érkeznek a Strandra, mint John Newman, a Bastille, Icona Pop, Parov Stelar, Alan Walker vagy Alle Farben, de a Wellhello, Vad Fruttik, Quimby és Halott Pénz is színpadra lép majd, míg Közép-Európa elsõ számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválján a mûfaj legnagyobb, legígéretesebb nevei szerepelnek.     

A MOL Nagyon Balaton szervezésében június 10-én az egész régió eseményeit érintõ játék indul: a "Check-In" pecsétfüzetekhez országszerte a Best of Summer kiadványban, fesztiválokon és júliustól a MOL-kutakon juthat hozzá bárki. A pecsétfüzetek beküldõi között 50 VIP-bérletet sorsolnak ki 2018-as balatoni fesztiválokra, nyerni ehet családi nyaralást a fõdíj pedig egy autó. A játék részletei a www.nagyonbalaton.hu oldalon találhatók.     

A közleményben olvasható, hogy megjelent és országszerte fellelhetõ a Balaton Magazin és a Best of Summer kiadvány, amelyek a legizgalmasabb balatoni eseményeket és a legjobb helyeket mutatják be.

MTI - Kanizsa2017-05-25 12:20:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül