Ma 2021. 10 22.
Előd, Szalóme, Kordélia napja van.
Látogatók száma : 51089094    
Honlapkeszites

Közmûvelõdési támogatásra lehet pályázni

Az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) 300 millió forint keretösszeggel pályázatot hirdet közmûvelõdési intézmények vagy közösségi színterek mûszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítására, épületének karbantartására felújítására - közölte a tárca kultúráért felelõs államtitkársága.


A vissza nem térítendõ költségvetési támogatásra olyan települési önkormányzatok pályázhatnak, amelyek közmûvelõdési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közmûvelõdési megállapodás keretében mûködtetnek - olvasható az összegzésben     

A tájékoztatás szerint a támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában kell megállapítani. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint. A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzat által 2016. január 1-jét követõen alapított közmûvelõdési intézmény vagy közösségi színtér, 60 százalékát a fenti kategóriába nem tartozó települési önkormányzat által fenntartott, továbbá a települési önkormányzattal kötött közmûvelõdési megállapodás alapján mûködõ intézmény vagy közösségi színtér kaphatja.     

A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentõsen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2016. január 1-jét követõen alapított közmûvelõdési intézmény vagy közösségi színtér esetében a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni - közölte az államtitkárság.     

A pályázat benyújtása elektronikus úton a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszeren keresztül történik, a határidõ június 23.

MTI - Kanizsa2017-05-24 07:43:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül