Ma 2022. 12 8.
Mária, Emőke napja van.
Látogatók száma : 53876011    
Honlapkeszites

Határvadászok igen, idegenrendészeti õrizet nem lesz az Erdész utcai, volt határõr-laktanyában

Nemrégiben Kovács István rendõr vezérõrnagy, az Országos Rendõr-fõkapitányság gazdasági fõigazgatója Zalaegerszegen arról beszélt, hogy a határõrizet erõsítése céljából országosan 3 ezer fõvel növelik az állomány létszámát. Ezzel kapcsolatosan jelentette be, hogy Nagykanizsán határvadász bevetési osztályt hoznak létre, melynek munkatársait a jövõ tavaszig felújításra kerülõ volt határõr laktanyában helyezik el. Ezzel kapcsolatban érdeklõdtünk az ORFK Kommunikációs Szolgálatánál: mit jelent ez Nagykanizsának?

– Az Erdész utcai, volt határõr laktanyával összefüggésben jelenleg a tervezés van folyamatban, utána a kiírásra kerülõ közbeszerzést követõen, a munkák tervezett kezdete 2017. augusztus hónap lesz. Itt jegyeznénk meg, hogy a laktanya felújítására a rendõrség hivatásos állományának 3000 fõs létszámfejlesztéséhez szükséges forrásokat az 1043/2017. (II.3.) Kormányhatározat biztosítja – szögezte le az ORFK Kommunikációs Szolgálata. – Konkrétan az Erdész utcai, volt határõr laktanya területén a Készenléti Rendõrség állománya részére készül egy épületegyüttes. Szálláshelyek kialakítására kerül sor, azonban fogda, egészségügyi épület és saját konyha nem fog épülni. Ebbõl következik, hogy idegenrendészeti õrizet az objektumban nem lesz.


– Ami bizonyos, hogy a nagykanizsai Határvadász Bevetési Osztály tervezett rendszeresített létszáma 309 fõ, amely állományt a Készenléti Rendõrség állományába tartozó parancsnok fog majd irányítani. Azt is leszögezhetjük, hogy Nagykanizsa számára a Határvadász Bevetési Osztály felállítása új munkahelyek létrejöttét jelenti, hiszen a Készenléti Rendõrség az üzemeltetési feladatok ellátását (karbantartás, takarítás) munkavállalók alkalmazásával tervezi, amely a határvadász bevetési osztály létszám feltöltöttségével arányosan alakul majd.

Mikor várható, hogy meghirdessék az álláshelyeket?

– A Készenléti Rendõrség 3000 fõvel történõ létszámbõvítése magában foglalja a nagykanizsai osztály létszámát is.A jelentkezési lehetõség folyamatos, a pályázat megtalálható a police.hu weboldalon.

A kanizsai határvadászok milyen hosszúságú határszakasz õrzését és védelmét kapják majd feladatul?

– A nagykanizsai határvadász bevetési osztály a szolgálati feladatait – a többi alegységhez hasonlóan, a Készenléti Rendõrség feladatkörébõl adódóan – az ország teljes területén, elöljárói utasítás alapján fogja ellátni – tudtuk meg az ORFK Kommunikációs Szolgálat Sajtóügyeletétõl.

Dr. Papp Attila

 2017-05-23 09:41:00


További hírek:


REND-ŐR ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül