Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760857    
Honlapkeszites

Sárkányok viadala - Már várják a jelentkezõket az idei Sárkányhajó Bajnokságra

Várják a sárkányhajósok jelentkezését. A hagyományos verseny a pünkösdi hétvégén lesz, pénteken és szombaton. A fesztivál idén újra kétnapos, és már 9. alkalommal szelik majd a Csónakázó-tó hullámait a vízi-sárkányok. A bajnokságra iskolás, baráti, céges és egyesületi csapatok jelentkezését is várják a szervezõk.


Csaknem egy évtizede rendezték az elsõ sárkányhajó versenyt Kanizsán, azóta minden évben látványosságot és remek kikapcsolódást kínál a roadshow. Mára a város programkínálatának is részévé vált a rendezvény. Mint arra Dénes Sándor polgármester rámutatott: „A Csónakázó-tavon nagyon sok rendezvény van, egyre több most már évek óta. Ez a sárkányfesztivál is az, amely két napos lesz.”

A szervezõk megkezdték a felkészülést, a pálya 90 százalékban készen van, a szükséges szerzõdéseket megkötötték, az engedélyek megvannak – mondta a mai sajtótájékoztatón Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke. A táv mindenkinek egységesen 200 méter lesz. Pénteken az iskolás csapatok versengenek majd, számukra a továbbjutás is lehetséges, mert ez a verseny lesz a „Sulisárkányok” területi döntõje is. „Az általános iskolákból az 5.-6., illetve a 7.-8. osztályosokat külön kategóriában, illetve a középiskolásokat egy harmadik kategóriában várjuk. Az õ nevezésük díjtalan, tehát ingyen jöhetnek erre a rendezvényre” – tudtuk meg Cséplõ Lászlótól, a NAVI SE elnökétõl.

A céges és baráti társaságok versenyét szombaton tartják. A futamokra még lehet nevezni, május 31-ig a nevezési díj is kedvezõbb. Szombat délelõttre pedig a parti kísérõ programok közé fellépõk jelentkezését is várják a szervezõk.

Jelentkezés:

Sári Nándor: 30/950-3938 vagy sari.tenteam@gmail.com

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-23 05:30:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül