Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337927    
Honlapkeszites

Budapest lesz a családok fõvárosa a hét második felében

A hét második felében Budapest lesz a családok fõvárosa - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelõs államtitkára az M1 aktuális csatornán annak apropóján, hogy négy napon keresztül a magyar fõvárosban rendezik meg a családok világkongresszusát.


Novák Katalin ismertette: csütörtökön lesz a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen tudósok, politikusok, civil szervezetek képviselõi vesznek részt. Péntektõl tartják a családok világkongresszusát, amelyet tizenegyedszer rendeznek meg, de Magyarországon elõször. Szombaton Egy közülünk elnevezéssel tartanak rendezvényt, amelynek fókuszában a családok és az élet védelme áll. Vasárnap pedig, a gyermeknapon az Andrássy útra egy óriási családi fesztiválra várják a családokat - ismertette.     

Novák Katalin a Kossuth rádió 180 perc címû mûsorában arról is beszélt, hogy Európában demográfiai krízis van, a nyugati világban pedig értékválság is tapasztalható, mivel sok esetben hátrébb szorulnak a hagyományos családi értékek. Magyarországot példaértékûnek nevezte abból a szempontból, hogy a kormány úgy hozza döntéseit, úgy alakítja a családpolitikáját, hogy ezek az értékek következetesen megjelenjenek.

MTI - Kanizsa2017-05-23 04:59:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül