Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795698    
Honlapkeszites

Az Eraklin Táncklub és a Honvéd Kaszinó újra élettel tölti meg az Ady utcát

Az Eraklin Táncklub Egyesület és a Honvéd Kaszinó május 22-26-ig Nagykanizsán, az Ady utcában „Kultúr Korzó” címmel ismét ötnapos kulturális programsorozatot szervez.


A 2016 szeptemberében elindított nagysikerû kezdeményezés alapján, a tavalyi nagy érdeklõdésre való tekintettel, idén májusban újra Kultúr Korzóvá válik városunk sétáló utcája, ahol a szervezõk szeretnék Nagykanizsa belvárosának hétköznapjait újra megszínesíteni és kulturális élettel megtölteni az tavaszi estéket.

A rendezvényen a tavalyi évhez hasonlóan igazi kulturális forgatag várható, ugyanis a tánc, irodalom, színház, zene, képzõmûvészet, fotómûvészet és más egyéb mûfajok is megjelennek majd meg már egészen a kora délutáni óráktól az esti órákig. Aki a jazz, a komolyzene, vagy akár a könnyedebb zenei mûfajok iránt érdeklõdik, esetleg érdeklik a tudományok, vagy kultúrtörténeti elõadások, az is biztosan talál kedvére való programot a repertoárban, korosztálytól függetlenül.

Az idei év újítása, hogy a hét folyamán minden napnak meg van a maga tematikája, mely köré az aznapi programok és produkciók épülnek. A hétfõi nap a Honvéd Kaszinó napja lesz. Ezen a nyitó napon fõként az Ady utca emblematikus, impozáns épületének kulturális csoportjai szolgáltatják majd a mûsorokat az utcában felállított két színpadon. Kedden a vitézségé lesz a fõszerep, a Thúry Vitézlõ Oskola vitézeivel megelevenedik majd Nagykanizsa történelme, és Kanizsa várának legendája. Szerdán minden a könyvekrõl, és az olvasásról fog szólni a Halis István városi Könyvtár közremûködése által. Csütörtökön a Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusa látogat el a Korzóra, és õk halmozzák el az érdeklõdõket az érdekesebbnél érdekesebb elõadásaikkal, interaktív szórakoztató programjaikkal. A pénteki nap egy valóságos 19-20. század fordulóját idézõ vursli lesz, fõszerepben a fröccsel, ezen a napon az érdeklõdõk kipróbálhatják a „fröccstalicskát” is és játékos vetélkedõkben is részt vehetnek! A szervezõk egyelõre többet nem árulnak el a részletes programokról…

A kulturális programok, elõadások május 22- 26-ig minden nap 13:00 órától este 20:00 óráig zajlanak majd az Ady utcában, két helyszínen. Kora délutántól szabadtéri, interaktív ismeretterjesztõ tanórákat szerveznek a az érdeklõdõk számára, melyeket kulturális programok követnek majd. Az öt napon át zajló elõadások és programok mellett vendéglátó egységek és vásári árusok, kézmûves foglalkozások színesítik majd a rendezvényt. A programokra ellátogató gyerekes családokra is gondolva, játékok és sok interaktív szórakoztató foglalkozás teszi még izgalmasabbá és érdekesebbé a programokat.

Az Eraklin Táncklub által szervezett Utca Tánc Fesztiválon, idén áprilisban már másodszor nyitotta meg kapuit az úgynevezett „Árkád Galéria”, mely ez alkalommal ismét színes és változatos képzõmûvészeti, festmény, fotó és egyéb kiállításoknak ad majd helyet. De mindezeken felül még sok-sok meglepetéssel készülnek a szervezõk.

A tavaszi Kultúr Korzón való részvételt illetõen minden mûvészeti csoport nagy várakozással és lelkesedéssel fogadta a megkeresést és alig várják, hogy felléphessenek a Korzón. A szervezõk bíznak benne, hogy a lakosság és az érdeklõdõk számára is kulturált kikapcsolódást, egy színes, szórakoztató szabadtéri programot tudnak majd kínálni, és valóban érdemes lesz évente kétszer, tavasszal és õsszel is megismételni ezt a programsorozatot, mely természetesen idén is ingyenes lesz.

A részletes program elérhetõ az Eraklin Táncklub Egyesület, valamint a honvéd Kaszinó honlapján, illetve Facebook oldalán, valamint a városban felállított megállító táblákon - tájékoztatta lapunkat Lekszikov Csaba.

Kanizsa

A részletes programot itt olvashatja. (PDF)2017-05-21 10:48:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül