Ma 2023. 10 3.
Helga, Évald napja van.
Látogatók száma : 56015223    
Honlapkeszites

Mûfüves pályát avattak Zalaszabaron

A Holnapocska Tábor területén lévõ, 22x44 méteres sportlétesítmény megfelel az MLSZ követelményeinek.


Már a hivatalos avatóünnepség elõtt birtokba vették az új mûfüves pályát a gyerekek. Láthatóan élvezték a legújabb szenzációt a zalaszabari Holnapocska Táborban. "Nagyon jó, most meg meleg ugye, mert nagyon süt a nap. Meg friss még, kicsit felhorzsolta a lábamat, de nem számít. Nekem nagyon-nagyon tetszik" - mondta Orsós Richárd.

A 22×44 méteres, „A” típusú MLSZ pálya mindenféle focieseményre, így kispályás versenyekre is alkalmas. Sõt, a ledes világításnak köszönhetõen akár éjszaka is lehet rúgni a labdát. Az új pályára elsõsorban azért volt szükség, hogy csapatélményt kapjanak a fiatalok, másrészt pedig, hogy még egészségesebbek legyenek. "Tudatosan szeretnénk arra felé terelni a gyermekeket, hogy a foci, a mozgás öröme ne csak abból álljon, hogy csúszdázunk, ne csak abból álljon, hogy bemegyünk egy szimulátorba és ott forgunk jobbra, balra, hanem igazi aktív élmény is legyen. Fussunk a labda után, játsszunk olyan játékokat, ami egy ekkora pályaméretnél adott és amit lehet is" - hangsúlyozta Szabadics Zoltán a Holnapocska Tábor alapítója.

A mûfüves futballpályát elsõként 100 somogyi, vasi és zalai gyerek próbálhatta ki elsõként. Olyan fiatalok, akik gyermekotthonban élnek.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-18 05:18:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül