Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415449    
Honlapkeszites

Meghosszabbítják a nemzeti konzultációs kérdõívek visszaküldési határidejét

A kormány a Fidesz-frakció javaslata alapján május 31-ig meghosszabbítja a nemzeti konzultációs kérdõívek visszaküldési határidejét - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán az MTI-vel. Jelezték azt is, már biztos, hogy a mostani lesz az eddig legsikeresebb kormányzati konzultáció, mivel a résztvevõk száma elérte a másfél milliót.


A központ tájékoztatása szerint a határidõ meghosszabbítása azért indokolt, mert változatlanul több tízezres nagyságrendben érkeznek vissza a kérdõívek, és a kormány szeretné biztosítani, hogy minden állampolgár elmondhassa a véleményét.     

A határidõ-hosszabbítást a Brüsszellel folytatott jelenlegi viták is indokolják - jegyezték meg. Hozzátették: a meghosszabbított határidõ az ellenzéki pártok számára is jó lehetõséget jelent arra, hogy végre ismertessék álláspontjukat az ország jövõje szempontjából kulcsfontosságú kérdésekben.     

"Ezt már csak azért is joggal várjuk el", mert a baloldali képviselõk nemrég megszavazták az Európai Parlament betelepítési kvótákat szorgalmazó, és a határzárat támadó állásfoglalását - olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.     

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetõje kedden jelentette be, hogy a Fidesz arra kéri a kormányt, hogy május 20-ról hosszabbítsa meg május végéig a nemzeti konzultációt. A politikus azzal indokolta a kérést, hogy több jelzést kaptak arról, hogy egyes országrészekbe késõn érkeztek meg a konzultációs ívek.

MTI - Kanizsa2017-05-17 13:04:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül