Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411109    
Honlapkeszites

Telenor: nem károsította a lakossági felhasználókat a zsarolóvírus

Nem voltak veszélyben a lakossági felhasználók adatai és eszközei a múlt pénteken világszerte észlelt kibertámadássorozatban, a Telenor elõfizetõi változatlanul használhatják készülékeiken az internetet - mondta Sárvári Richárd, a Telenor megbízott mûszaki vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklõdésére hétfõn Budapesten, a mobilszolgáltató társaság új tarifacsomagjait bemutató sajtótájékoztató után.


Tájékoztatása szerint a WannaCry elnevezésû zsarolóvírus alapvetõen vállalati belsõ hálózatokon alkalmazott protokollnak a gyengeségét használja ki, cégek eszközeit támadja meg. A Telenornak mindössze 30-40 munkaállomását érintette a kibertámadás - tette hozzá.     

A múlt péntek délután indult kibertámadás-sorozat világszerte mintegy 150 országban okozott problémákat. A zsarolóvírus elérhetetlenné teszi a fertõzött számítógép egyes file-jait, ezzel megbénítva a gép mûködését. Egy brit kiberbiztosnsági szakértõnek a vírusba rejtett internetes azonosító regisztrálásával sikerült a hét végén leállítania a vírus világméretû terjedését, de vasárnap már új változatok bukkantak fel az interneten, melyek nem tartalmazzák a "kikapcsolókódot", viszont ezek nem olyan kártékonyak.

MTI - Kanizsa2017-05-15 12:11:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül