Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414849    
Honlapkeszites

A filmzene varázsa

Közismert filmslágereket hallhattak a filmek szerelmesei a filmek szerelmeseitõl a HSMK-ban. A filmzene varázsa címû elõadáson például a Forrest Gump, A Karib tenger kalózai és sok más, köztük magyar film zenéje is felcsendült Kurta Lilla, a Strém Kálmán Ifjúsági Fúvószenekar és a Ritmus Könnyûzenei Kórus elõadásában.


Ennio Morricone egyik leghíresebb filmzenéje, A profi betétdala is felcsendült tegnap este a HSMK-ban. A szervezõk olyan dalokat állítottak színpadra, amelyek sokak fülében a mai napig csengenek.

„Az alapvetõ célunk az volt, hogy tényleg kifejezzük ily módon is a film iránt való szeretetünket, mert az tényleg elmondható -ami rajta van a plakátunkon is-, hogy ez most a filmek szerelmeseitõl fog szólni a filmek szerelmeseinek. Igyekeztünk úgy válogatni, hogy azért minél ismertebbeket, de azért beleraktunk egy-két olyat is, ami talán nem annyira közismert, de úgy gondolom, hogy nagyon szerethetõ dalok” - mondta el Kurta Lilla A filmzene varázsa fõszervezõje.

Az államalapítás millenniuma alkalmából készült Sacra Corona, továbbá a Hippolyt és a Valami Amerika címû magyar filmek zenéjét is hallhatta a közönség. Tóth Nándor alpolgármester köszöntõjében azt mondta: a kultúra és a zene nagyon sokat jelent egy közösségnek. „Egyrészrõl a legfontosabb kapaszkodó, amely biztosítja a stabilitást, amelyhez vissza lehet nyúlni, ha körülöttünk a viharos változások tépázzák értékeinket. Ugyanakkor a kultúránk adta biztonság azt is lehetõvé teszi, hogy kísérletezzünk, újíthatunk, vállalhatunk kockázatokat, mert mindig vissza tudunk térni a mi közös kultúránk alapjaihoz” - fogalmazott Tóth Nándor Nagykanizsa alpolgármestere.

A filmzenei esten a Strém Kálmán Ifjúsági Fúvószenekar, a Ritmus Könnyûzenei Kórus és Kurta Lilla szórakoztatta a közönséget. Meglepetésként egy dalpremierrel is készültek a szervezõk. A Whoopi Goldberg nevével fémjelzett Apáca show-ból ismert, "I will follow him" címû dal elsõ magyar nyelvû változatát is hallhatták az érdeklõdõk.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-14 06:25:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül