Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048064    
Honlapkeszites

Pénzérmék, kitüntetések, jelvények

A Közösségek hete zalai állomásaként nyílt kiállítás. Mini figurák, sõt még pohár- és üvegalátétek is láthatók a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház legújabb kiállításán. A Fürtös György magángyûjteményébõl nyílt tárlat a vasárnapig tartó Közösségek hete egyik zalai állomása.


Világkörüli utazásra hívja az érdeklõdõket Fürtös György, akinek a gyûjteménye nemcsak földrajzi határokon, hanem több mint 100 éven ível át. A tárlat megnyitóján Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ az ehhez fogható kollekciók eszmei értékét hangsúlyozta. „Minden egyes gyûjteményben a szenvedélyen túl valami más is van: az adott kor bemutatása, egy adott kultúrkör megismerésének a lehetõsége” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

A tárlat anyagát Farkas István, a Magyar Éremgyûjtõk Egyesületének kanizsai titkára ajánlotta a megjelentek figyelmébe. „Nagyon elismerésre méltó, és a tablók, tárlók révén látható is, hogy ebben a gyûjtõi életútban mennyi munka, szeretet, szenvedély lakozik” - mondta Farkas István az MME Nagykanizsai Csoportjának titkára.

A kiállítás az országos Közösségek hete részeként nyílt meg. A programsorozatot elõször rendezték meg, szemléletformáló szándékkal: vasárnapig mintegy 900 program hívta, hívja fel a figyelmet a közösségekben rejlõ erõre. Fürtös György kiállítása május 26-ig látható a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Házban.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-13 05:58:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül