Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55398949    
Honlapkeszites

Konzultációs fórum

Meg kell állítani Brüsszelt, hogy ne szólhasson bele abba, hogyan éljünk a saját hazánkban Hangzott el a nemzeti konzultációs fórumon, ahol Kiszelly Zoltán politológus és Cseresnyés Péter államtitkár beszélt a konzultációs kérdõív fontosságáról. A fórumra több százan voltak kíváncsiak. Az érdeklõdõk kérdezhettek és véleményt is mondhattak.


„Akarjuk-e azt, hogy Brüsszelben mondják meg azt, hogy Magyarországon mi legyen? Mennyibe kerüljön a gáz és a villany?” Errõl és más hasonló kérdésekrõl szól a nemzeti konzultáció, amelyet már egymilliónál is többen töltöttek ki és küldtek vissza a kormánynak. A konzultációról és annak kérdéseirõl országjáró fórum is indult, ahol az embereknek politikusok, szakemberek mondják el, miért fontos, hogy minél többen kitöltsék a kérdõívet. „Azért biztatjuk az embereket, hogy küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket, vagy töltsék ki az interneten ezeket az íveket, hogy a magyar kormánynak erõs támogatása legyen Brüsszelben, amikor egyenrangú félként ezeknek a vitás kérdéseknek a megváltoztatásáról zajlik a tárgyalás” - mondta Kiszelly Zoltán politológus.

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje szerint is nagyon fontos, hogy minél többen kitöltsék a konzultációs íveket. A kormány ugyanis kíváncsi az emberek véleményére, ráadásul a magyaroknak joga van eldönteni, hogy kiket engednek be az országba. „Azt kell megállítani, hogy Brüsszel ne szólhasson bele abba, hogy mi a saját hazánkban hogyan élünk, milyen törvényeket hozunk, és ne akarjanak embercsempészek felhasználásával, idegen érdekeket szolgálva olyanokat idehozni és letelepíteni, akik egy teljesen más kultúrkörbõl, egy teljesen más hagyományokkal rendelkezõ kultúrkörökbõl jönnek” - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-12 18:34:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül