Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416287    
Honlapkeszites

Zalaegerszegi költõk a Kaszinóban

Zalaegerszegi költõk mutatták be köteteiket a Honvéd Kaszinóban. Péntek Imre: félrebeszéd, és Tóth Imre: A lélek nulla foka címû verseskötetével ismerkedhetett meg a közönség az intézmény Tükörtermében. Verseiket Kelemen Gyula énekmondó zenésítette meg és adta elõ. A köteteket Szemes Péter esztéta, és Turbuly Lilla költõ mutatta be. Az estet a zalaegerszegi vendégek jelképesen a közelmúltban elhunyt Pék Pálnak is ajánlották. Az eseten a költõk beszéltek írásmûvészetük meghatározó személyiségeirõl, a közéletiségrõl, és a költészet feladatáról.

A megjelenteket Halmos Ildikó, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Balogh László, az OKISB és a Pannon Tükör szerkesztõbizottságának elnöke, és mint versszeretõ fizikatanár szólt az egybegyûltekhez:


Varázslatos szavakat ugyan nem mondhatok – hangsúlyozta, de a Pannon Tükörbe nézve elragadhat engem is a szerelmes földrajz; bár messzirõl jövén, de a pannon géniuszban (azaz szellemi alkotóerõben) is meglátszik, hogy haza nem csak a magasban van, hanem itt van köztünk. Tudjuk, a két költõ vendégünk, Péntek Imre József Attila-díjas költõ, a Kilencek tagja, a Pannon Tükör fõszerkesztõje, és Tóth Imre, a folyóirat versrovatának a vezetõje. A Pannon Tükör látszólag Zala megyei irodalmi, mûvészeti és kulturális folyóirat, de sokan hiszünk benne, hogy sokkal bõvebb kisugárzású, régión is túlmutató, s talán az egyetemesben is értékteremtõ. A pannon géniuszban lévõ lokálpatriótákat próbálja összetartani ez a lap, amely igényes külsõ és belsõ megjelenésével mára 14 évesen igazi irodalmi, mûvészeti fórummá, szellemi mûhellyé vált. Ebbõl a szellemi mûhelybõl érkeztek ma esti vendégeink. Bizonyítva azt, hogy egy folyóirat nem csak publikációk összessége, hanem sajátos intézmény, az országos szellemi élet közvetítõ láncszeme.
B.E.2009-11-30 10:46:04


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül