Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389987    
Honlapkeszites

Zenei idõutazás Szász Szabolcs és Novák Attila koncertjén

Mester és tanítványa adott koncertet a református templomban. Szász Szabolcs és Novák Attila repertoárja három évszázad komolyzenéjét ölelte fel.


Magyarországon elsõként kapta meg a harmonikamûvész oklevelet Szász Szabolcs, aki a koncertezés és a tanítás mellett dalszerzéssel is foglalkozik. Mint mondja, a harmonikazene manapság a reneszánszát éli, egyre több a tehetséges növendék. „Az a baj, hogy még mindig a kocsmazene jut a legtöbbeknek az eszébe a harmonika kapcsán, pedig ezek az idõk már rég elmúltak. Most mindenféle színpadi muzsikában – az autentikus népzenétõl a jazzen át a klasszikusig – egyre tehetségesebb mûvészek vannak itthon és külföldön egyaránt” - mondta Szász Szabolcs.

Tanítványával, a kilimáni származású Novák Attilával nemrég kezdtek el közös komolyzenei koncerteket adni. „A legközelebb a szívemhez a kamaradarabok állnak, egyrészt mert a tanárommal játszhatok, ami nagyon nagy megtiszteltetés, másrészt pedig ezek szólnak a legszebben” - hangsúlyozta Novák Attila.

A református templomban Bach, Vivaldi, Haydn és Piazzolla legismertebb mûvei mellett saját harmonika-feldolgozásokat is hallhatott a közönség, amely így egy igazi zenei idõutazáson vett részt.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-08 05:36:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül