Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414773    
Honlapkeszites

Pillanatrögzítõ - Megnyílt Hipságh Gyöngyi fotókiállítása

„... az embernél nincs semmi csodálatosabb” – hiszi, vallja és ezt fotózza Hipságh Gyöngyi. A barátai által csak „Pillanatrögzítõként” emlegetett, soproni fotósnak pénteken nyílt kiállítása a Honvéd Kaszinóban.


Önmagukért beszélõ tekintetek, arckifejezések és gesztusok uralják Hipságh Gyöngyi portréit. A soproni alkotó 2001 óta foglalkozik komolyabban a fotózással; kedvenc témája az ember. „A fényképezõgép általában a kezemben van. Persze van, amikor az ember tudatosan készül valamire – egy-egy természetfotózásnál vagy az embereknél egy beszélgetés kapcsán, de a legtöbbször akkor mutatja meg egy ember igazán önmagát, amikor nem figyel oda. És én ezeket az ellopott, önmagát adó pillanatokat szeretem” - mondta Hipságh Gyöngyi soproni fotómûvész.

A kanizsai kiállításmegnyitón dr. Simán László, a Kanizsa Fotóklub tagja ajánlotta a tárlat anyagát a megjelentek figyelmébe. „A portré szenzitivitást, jó értelemben vett gátlástalanságot és perfekt technikai ismereteket igényel a mûvelõjétõl. Talán ez az – elõbb gátlástalanságként aposztrofált – kapcsolatteremtõ képesség hiányzik a fotósból a legtöbbször” - hangsúlyozta dr. Simán László, a Kanizsa Fotóklub tagja.

Sokszor nehéz megnyerni pár perc alatt a kiszemelt alany bizalmát, elérni, hogy oldottan viselkedjen – mutatott rá a kanizsai fotós. Hipságh Gyöngyinek ez nem okoz gondot: tevékenységét már a Magyar Fotómûvészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének ezüstdiplomájával és nemzetközi AFIAP-diplomával is elismerték.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-07 06:57:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül