Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54776935    
Honlapkeszites

Kávéshowra készülnek szombaton Gyenesdiáson

A Balaton fagylaltja után a Balaton kávéját is szeretnék megtalálni és népszerûsíteni a Gyenesdiáson másodszor tartandó Balaton Barista Bajnokság keretében, az egyre több minõségi étterem és bor után a "feketelevesnek" is nagyobb figyelmet szentelve - mondta el a rendezvény ötletgazdája és szervezõje az MTI-nek.


A kávékészítõknek szombaton a gyenesdiási Darnay-pincében rendezendõ bajnokságáról Somogyi Zoltán Max kifejtette: idén is szeretnék megtalálni a régió legjobb kávémesterét és elsõ alkalommal a Balaton kávéját is. A rendezvényt a Nyitott Balaton programsorozathoz csatlakozva a Gyenesdiási Turisztikai Egyesülettel és a Balaton Turizmus Szövetséggel együttmûködve valósítják meg.     

Minden versenyzõnek 15 perc áll a rendelkezésére, hogy elkészítsen és felszolgáljon a zsûrinek négy-négy adag eszpresszókávét és kapucsínót, illetve ugyanennyi saját készítésû kávéitalt. Ez utóbbiak közül választják ki a Balaton kávéját, azt a minõségi kávés italkülönlegességet, ami tükrözi a balatoni életérzést és összetevõiben kötõdik a régióhoz. A nyertes kávé külön honlapot is kap, illetve az a célja a szervezõknek, hogy minél több vendéglátóhely kínálja a különleges, de bárhol azonos minõségben elkészíthetõ kávés kreációt.     

Tavaly nyolc kávémester tette próbára a tudását, idén 11 jelentkezõ van már, és nemcsak a Balaton térségébõl, de a fõvárosból vagy Gyõrbõl is érkeznek baristák, hogy minél mûvészibb formát adjanak a "feketelevesnek".     

A szombati programot egy kávéscsésze-gyûjtemény különleges darabjainak bemutatója, illetve a kávé mûvészetérõl szóló elõadás is kíséri, de a csokoládékészítés titkaival is megismerkedhetnek az érdeklõdõk.

MTI - Kanizsa2017-05-05 07:38:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül