Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338254    
Honlapkeszites

GasztroKanizsa - A gyerekek is tudnak!

Múlt heti lapszámunkban Nyíriné Kovács Eszter osztotta meg a Kanizsával a család kedvenc receptjét, viszont az anyuka körül sürgölõdõ gyerekek is konyhatündérek. Eszti folyamatosan kényezteti a családot finomabbnál finomabb süteményekkel, és mint kiderült, gyermekei is inkább a konyhában segédkeznek, a mesenézés vagy videojátékozás helyett.


A 4 éves Bence és a 10 esztendõs Boglárka ma már saját kezûleg, egyedül is készít sütit. Egy olyan recept titkát osztották meg velünk, amelyet könnyedén elkészíthet minden, a sütés iránt érdeklõdõ emberpalánta.

- Mindent mi csinálunk, a kimérést, gyúrást, mindent. Nagyon szeretjük, csinálni, egyedül az ételfestékhez nem enged hozzányúlni anya – mondták a gyerekek.

Dinnye

Hozzávalók:

50 dkg darált keksz, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, kevés rum vagy zöldmandula aroma, 1 evõkanál lekvár, piros és zöld ételfesték, tortadara.

Elkészítés:

Az ételfesték és a tortadara kivételével mindent összegyúrunk, majd kétfelé szedjük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a piros ételfestéket és a tortadarát (dinnyemagok lesznek belõle), a másik feléhez pedig keverünk zöld ételfestéket. A piros masszából golyókat formázunk, a zöld masszával bevonjuk. Alufóliában érdemes pihentetni kicsit a „dinnyéket” a hûtõben, amelyeket aztán tálaláskor hasonlóképpen szeletelünk, mint a gyümölcsöt.

Boglárka és Bence önállóan készítenek édességeket, a dinnye is a kezük munkáját dicséri (Fotó: Gergely Szilárd)2017-05-05 05:44:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül