Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55396462    
Honlapkeszites

252 alkalommal ócsárolják a nõk saját külsejüket hetente

Egy nemrégiben elvégzett brit felmérés kimutatta, hogy A nõk hetente átlagosan 252 alkalommal fogalmaznak meg magukban negatív gondolatokat a külsejükkel kapcsolatban. 

Egy kísérlet során száz, 35-69 év közötti nõnek adtak egy kis számlálót, hogy azon rögzítsék, hány alkalommal jut eszükbe az öregedés. Hét nap alatt a nõk átlagosan 252 alkalommal nyomták meg a szerkezetet. A felmérés eredményei szerint egy átlagos nõ fejében naponta 36 alkalommal fordul meg negatív gondolat saját testét illetõen. A tanulmány ötlete Irene Estry életmód-tanácsadó és Emma Kenny pszichológus fejébõl pattant ki, hogy megnézzék, a külsõ-orientált társadalom gyakorol-e ránk nyomást a fiatalos külsõ elérése érdekében.


"A tanulmány rávilágított arra, hogy hány nõ szenved ettõl" - nyilatkozta a vizsgálat kapcsán az egyik résztvevõ. A Loose Women címû angol televíziós mûsor 59 éves háziasszonya, Sherrie Hewson a következõket tette hozzá: "Ha azt gondolja, egyedül van ezzel a problémával, csak hallgasson meg más nõket, és látni fogja, hogy õk is így gondolkodnak. Olyan sokan vagyunk, kell lennie közös nevezõnek. Össze kell fognunk, hogy ezen és magunkon változtassunk."

Hewson, aki tíz évvel ezelõtt felvarratta az arcát, 1400 alkalommal kattintott a szerkezeten hét nap alatt, de bevallása szerint a valós szám még ennél is magasabb. A reggeli ébredést követõen három percenként kesergett a saját külseje miatt.

LifeNetwork.hu2009-11-27 12:28:39


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül