Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795822    
Honlapkeszites

A megye elsõ filmzenei koncertjét rendezik meg jövõ pénteken a HSMK-ban

A hollywoodi gálák hangulatát idézõ mûsor kanizsai és városkörnyéki elõadók, valamint mûvészeti csoportok összefogásával valósul meg. Hiánypótló szándékkal rendezik meg az elsõ zalai filmzenei koncertet Nagykanizsán. A másfél órás programon 22 jól ismert dal hangzik el, többek között a Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar jóvoltából. „A vonószenekarral filmzenei átiratokat játszunk majd, ezek nagy részét én készítettem. Lesz a Csillagok háborújából és a Forest Gumpból is – fõleg amerikai filmzenékbõl válogattunk, bár lesz egy olasz is. A számok nagy részét az egész zenekar játssza majd, de lesznek kamaraprodukciók is a mûsorban” - mondta Jakobovics Árpád, a Strém Kálmán Ifjúsági Vonószenekar karnagya.


A szervezõk több kuriózumot is ígérnek: a Ritmus Kórus például az idén 25 éves Apácashow címû film elõtt tiszteleg az egyik betétdal magyar fordításával. „Megpróbáltam egy épkézláb magyar szöveget írni ehhez a dalhoz. Nem pontos fordítás, de az eredeti dal szellemiségét megõrizte. Az elsõ magyar nyelvû bemutató lesz ez Magyarországon” - hangsúlyozta Ernszt Katalin, a nagyrécsei Ritmus Kórus karnagya.

A filmzene varázsa címû program ötletgazdája Kurta Lilla, aki az esten énekel is majd. Mint mondta, a dalokkal és a díszlettel Hollywood egy darabkáját hozzák el Nagykanizsára. „A miénk tényleg azért különleges, mert abszolút helyi csapatokból álltunk össze. Illetve nagyon különleges díszletünk is lesz: plakátokkal és óriási kartonstandykkel díszítjük fel mind a színpadot, mind az elõteret, ami még inkább ezt a filmes élményt erõsíti majd, azt hiszem” - tette hozzá Kurta Lilla fõszervezõ.

A koncert jövõ pénteken, 19 órakor kezdõdik a HSMK színháztermében – jegyek a mûvelõdési ház pénztárában kaphatók.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-04 05:07:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül