Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408646    
Honlapkeszites

Bormustra Miklósfán - 68 fehér, 7 rosé és 26-féle vörösbort véleményezett a zsûri

48 gazda 101 bormintát nevezett a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör borversenyére. A termelõk kivétel nélkül 2016-os évjáratú borokkal indultak a vasárnapi megmérettetésen.


A miklósfai kertbarátok téli-tavaszi rendezvénysorozatát zárta a hétvégi mustra. A versenyre nem csak a helyi gazdák nevezték boraikat. Németh József, a dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör elnöke Híradónknak elmondta: „101 borminta érkezett, 27 helyi termelõtõl és 21 vidéki termelõtõl kaptuk ezeket a borokat. Majdnem kiegyenlítõdik a két termelõi kör, nyíltabbá tettük a versenyünket, tehát bárhonnan hozhattak. És hoztak Tótszentmártonból, Becsehelyrõl, Letenyérõl, meg innét a környékbõl is kaptunk borokat.”

A mintákat a Da Bibere Borlovagrend tagjai zsûrizték. 68 fehér, 7 rosé és 26-féle vörösbort kellett véleményezniük. „Alapjában véve a termelõk olyan bátrak voltak, hogy mindenki a '16-os év borát hozta. És találtunk köztük nagyon szépet, találtunk köztük elvárt minõségeket és találtunk köztük egy-két hibás, nem odaillõ bort is” - vélekedett dr. Brazsil József zsûrielnök.

Több elismerést is átadtak a városrész borversenyén. A Dr. Bakonyi Károly által nemesített szõlõkbõl készült legjobb bor címét Gyuricz József Cserszegi fûszerese érdemelte ki. Miklósfa legjobb fehérbora Milávecz László Zenitje, a városrész legremekebb vöröse Koncz Tivadar vegyese lett. A verseny legjobb fehérbora díjat Czinki Ferenc Rajnai rizlingje, míg a legjobb vörösbora elismerést Németh József Pinot Noir-ja kapta.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-05-03 05:32:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül