Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319418    
Honlapkeszites

Rendkívüli nyitvatartás a NAV-nál az szja-bevallás miatt

Keddtõl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitvatartással várják ügyfeleiket. A személyijövedelemadó (szja)-bevallás közelgõ határideje miatt a személyes ügyintézés mellett az adóhivatal még hétvégén is telefonos segítséget nyújt - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelõs államtitkára az MTI-t.


Tállai András közölte: a NAV ügyfélszolgálatait az elsõ negyedévben 800 ezren keresték fel. A napi átlagban 12-13 ezres ügyfélforgalom a bevallási határidõ közeledtével megduplázódik. A rendkívüli nyitvatartás célja, hogy a felmerülõ kérdésekre, a lehetõ legrövidebb idõn mindenki választ kaphasson - emelte ki az államtitkár.     Keddtõl a NAV központi ügyfélszolgálatai hétköznaponként reggel fél kilenctõl este hatig tartanak nyitva - a következõ két péntek kivételével, amikor 11.30-ig várják az ügyfeleket.     

A NAV vezetõjének tájékoztatása szerint az év elsõ három hónapjában mintegy 270 ezer hívás érkezett. Márciusban az elõzõ év azonos idõszakához képest 40 százalékkal nõtt a telefonon segítséget kérõk száma.     

Tekintettel arra, hogy a telefonos tájékoztatás biztosítja a legkényelmesebb és leggyorsabb segítséget a bevallási tervezet átnézésekor és esetleges kiegészítésekor, Tállai András arra kérte a NAV munkatársait, hogy hétvégén is álljanak rendelkezésre, segítsenek, és válaszoljanak a telefonon beérkezõ kérdésekre - tudatták.     

Az úgynevezett Általános Tájékoztató Rendszer - amely a 06-40/42-42-42-es telefonszámon érhetõ el - munkatársai május 2-tõl május 22-ig munkanapokon 8:30-tól 18:00 óráig, hétvégenként 8:30-tól 13:30-ig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.     

Mintegy 3,8 millió magánszemélynek készített bevallási tervezetet az adóhivatal, amely a legegyszerûbben ügyfélkapun keresztül érhetõ el. Az ügyfélszolgálatra betérõknek ezért érdemes megfontolniuk az ügyfélkapunyitást, mivel a regisztráció mindössze néhány percig tart - javasolta Tállai András.     

Ismertetése szerint csak idén februárban és márciusban több mint 150 ezren nyitottak ügyfélkaput, így már 2,7 millióan érhetik el egyetlen kattintással az e-szja teljes szolgáltatását. Ügyfélkapuval szükség esetén egyszerûen módosítható, kiegészíthetõ a NAV által készített szja-bevallási tervezet, illetve az szja 1+1 százalékának felajánlásáról is néhány kattintással lehet rendelkezni.     

Szja-bevallással kapcsolatos ügyintézésre, általános tájékoztatásra, ügyfélkapunyitásra idõpontot is lehet foglalni a NAV központi ügyfélszolgálataira az interneten, ez lehetõséget ad arra, hogy az ügyfelek sorban állás nélkül intézzék adóügyeiket - közölte az államtitkár.

MTI - Kanizsa2017-05-02 07:07:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül