Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772302    
Honlapkeszites

Nyitott Balaton akció tavaszi programsorozattal

A Nyitott Balaton tavaszi programsorozatában 128 vendéglátóhely, 108 program, 156 szálláshely, új tókerülõ kerékpáros akció, és több kutyás program is várja azokat, akik április 28. és május 14. között látogatnak el az üdülõrégióba - hangzott el a szervezõk sajtótájékoztatóján kedden Siófokon.


Hoffmann Henrik, a Balaton Turizmus Szövetség elnöke emlékeztetett, hogy hagyományteremtõ jelleggel hozta létre a szövetség négy évvel ezelõtt a Nyitott Balaton programsorozatot tavasszal és õsszel, szakítva azzal a gondolattal, hogy a Balatonnál a nyári szezont kellene hosszabbítani. Az akció a helyiek összefogásával vonzó turisztikai terméket kínál tavasszal és õsszel is, elsõsorban az aktív turizmusra és a gasztronómiára koncentrálva.     

A szövetség elnöke reményét fejezte ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség által koordinált balatoni fejlesztésekkel együtt sikerül az elkövetkezõ néhány esztendõben újrapozícionálni a Balatont, és nem csak a belföldi turizmus számára. "Elegendõ számú vendéget kell hogy tudjunk idehozni a tavaszi és õszi szezonban is, hogy a napirenden lévõ nagy fejlesztések fenntarthatóak legyenek" - hangsúlyozta.     

Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) vezérigazgatója szerint fontos, hogy a tó körüli turisztikai szereplõk tudatosan építkezzenek, ám ez ma még sok helyen hiányzik. Hozzátette, hogy hosszú távon nem lehet igényes vendégkört a Balatonra csábítani elavult infrastruktúrával. A cégvezetõ szerint még mindig "fájó hiány" az egységes Balaton marketing, pedig az üdülõrégió alkalmas arra, hogy egységes honlappal, logóval, szlogennel jelenjen meg a piacon.     

Kollár József beszélt arról is, hogy tó körüli önkormányzatok tulajdonában lévõ a hajózási cég alapfilozófiája összekötni a balatoni településeket, programokat, eseményeket. A cég vezérigazgatója a rendezvényhajózás felfuttatásában még komoly lehetõségeket lát.     

Csapody Balázs, a Balatoni Kör tagja (a Kistücsök Étterem tulajdonosa) arról beszélt, hogy a magyar vendéglátós társadalom egyre inkább tudja, fontos az, milyen régióban élünk, milyen egyedi, speciális ízeket, zamatokat tudunk bemutatni. A séfek már örömmel járnak ki a helyi piacokra, helyi termelõkhöz alapanyagokat beszerezni. A neves étteremtulajdonos szerint a Balaton régiónak vagy akár Somogynak is minden adottsága megvan ahhoz, hogy a világ vezetõ gasztronómiai központja legyen, de ehhez megfelelõ oktatásra is szükség van.     

Csapodi Balázs az MTI-nek beszámolt arról is, kulcskérdésnek tartják, hogy igazi balatoni hal kerülhessen az asztalra a tó körüli vendéglátóhelyen. A Balatoni Kör még várja az agrártárca válaszát a szakemberekkel kidolgozott javaslatára, ami két lehetõségrõl szól. Az egyik az ökológiai halászat újraindítása, ami a busa szelektív halászata mellett hibaszázalékként jelentkezõ, hálóba akadó egyéb halfajok vendéglõknek történõ értékesítésérõl szól. A másik a horgászoktól történõ halvásárlás lehetõségének megteremtése bizonyos feltételekkel.     

A sajtótájékoztatón beszámoltak a Nyitott Balaton idei újdonságáról, a tókerülõ, pecsétgyûjtõ kerékpáros akcióról, valamint több kutyás programról is. Az eseményekrõl további részleteket a www.nyitottbalaton.hu közöl.

MTI - Kanizsa2017-04-25 15:50:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül