Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311689    
Honlapkeszites

Nébih: a trappista sajtok megfeleltek az élelmiszerbiztonsági szempontoknak

Valamennyi, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált trappista sajt megfelelt az élelmiszerbiztonsági szempontoknak a szakemberek kisebb hiányosságot fõleg a tápérték jelölésénél találtak - közölte a hivatal az MTI-vel kedden.


A Nébih terméktesztjén 26 féle trappista sajtot vizsgált, 5-nél egyebek mellett laktóztartalmat is mért.     

Az elvégzett ellenõrzések és számítások alapján minden termékeknél megfelelõ volt a csomagoláson feltüntetett zsírfokozat és az állományjellemzõ - például a félkemény - csoportba sorolás.     

A Nébih laboratóriumában megmérték az egyetlen laktózmentesnek jelzett sajt, továbbá másik négy, hosszan érlelt sajt laktóztartalmát is. Valamennyi termék laktóztartalma a kimutathatósági határérték alatt volt, a nitrát és nátrium-klorid vizsgálatok eredményei is megfelelõek.     

A szakemberek 10 trappista sajtnál találtak jelölési problémát, fõként a tápértékjelöléssel akadtak gondok. A hiányosságok miatt a vállalkozásokat figyelmeztette a hatóság, és kötelezi õket a hibák javítására.     

A kóstolók pontozása alapján a hosszú, 6 hetes érlelésû, Mizo trappista sajt végzett az élen. A második legkedveltebb volt a lengyel elõállítású, Food&Drinks Hungary Kft. által forgalmazott trappista sajt, míg harmadik a 35 napig érlelt Fino 1889 termék lett - közölte a Nebih.

MTI - Kanizsa2017-04-25 11:55:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül