Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54773917    
Honlapkeszites

Rajzaimmal mesélek

Varga Attiláné mûvésztanár rajzaiból nyílik kiállítás április 26-án, szerdán 18 órakor a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájában. A tárlatot Novák Ferenc Zalakaros polgármestere nyitja meg.

Az alkotó, aki a Batthyány Lajos gimnázium diákja volt, az iskolai évek alatt Haraszti László festõmûvész tanítványaként mélyedt el a festészet, a grafika sok gondolatot közvetíteni tudó, lélekgazdagító rejtelmes világába.


Innen egyenes út vezetett a Pécsi Tanárképzõ Fõiskola biológia – rajz szakára. A tanári diploma megszerzése után Zalaszentbalázson, Galambokon és Zalakaroson tanított. Tanári és mûvészi pályafutásának jelmondata ez a gondolat lett: „Nem kell nagynak lennünk ahhoz, hogy elkezdjünk valamit, de el kell kezdeni, hogy naggyá váljunk.” Képeivel azt szeretné elérni Marika, hogy merjünk gondolkodni, merjünk álmodni, tudjunk cselekedni, kitartani az álmainkért. Mert az ember az élete során bármikor több lehet, mint amit az adott pillanatban él.

Munkáival azt is szeretné még kifejezni, hogy a képein lévõ szimbólum mindig többet közöl a kimondhatónál. Üzen valamit, ami nélkül szegényebbek lennénk. Számára ez egy csoda, de nem azért, mert a szemnek tetszetõs, hanem azért, mert segítségével az anyagon túli világ harmóniájából értünk meg valamit.

B.E.2017-04-25 10:05:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül