Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044695    
Honlapkeszites

Plakátkiállítás, koncert és örömzene a Nemzetközi Jazz Napon

Az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete az UNESCO immár 6. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Jazz Napot. Április 30-án a világ közel 200 országában tartanak koncerteket, fórumokat, kiállításokat, filmvetítéseket ez alkalomból. A nagykanizsai programokról Halász Gyula (Magyar Jazz Szövetség) és Vámos Béla a Kanizsa Big Band vezetõje tartott sajtótájékoztatót a Honvéd Kaszinó tükörtermében.


Halmos Ildikó a Honvéd Kaszinó vezetõje bevezetõjében elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy egy ilyen jó kezdeményezésnek helyet adhatnak. A szervezõk részérõl Halász Gyula szólt a Nemzetközi Jazz Nap jelentõségérõl. Amint az elhangzott, idén Kuba fõvárosa, Havanna lesz a központi rendezvények helyszíne. Ennek a rendezvénysorozatnak a mottója: Jazz, szabadság, kreativitás és sokszínûség. Magyarországon Budapesten és több vidéki városban színes programokkal várják az érdeklõdõket. Természetesen a támogatóknak köszönhetõen valamennyi program ingyenesen látogatható lesz.

Nagykanizsán negyedik alkalommal tartanak rendezvényeket április 30-án a jazz világnapján. A Honvéd Kaszinóban vasárnap 17:30-kor plakátkiállítás nyílik a Kanizsa Big Band koncert plakátjaiból. Ezt követõen 18 órakor a Vendégségben a Kanizsa Big Bandnél sorozat újabb koncertjére kerül sor, ahol a vendég ezúttal Papp Mátyás fiatal harsonás lesz. A kiállítás anyagáról és a mûsorról Vámos Béla adott tájékoztatást.

A Nemzetközi Jazz Nap nagykanizsai programja, a hagyományoknak megfelelõen Cserfõn zárul. Itt Tiborcz Iván és barátai egy Jazz-party keretében adnak örömzenét. A szervezõk minden érdeklõdõt szeretettel invitálnak a rendezvényekre.

H.Gy.2017-04-24 18:38:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül