Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395853    
Honlapkeszites

Az elsõ negyedévben 8 százalékkal bõvült a belföldi turizmus

Nyolc százalékkal bõvült a belföldi turizmus az elsõ negyedévben, a legnépszerûbb úticélok Budapest, Eger és Szeged - derül ki a Szallas.hu portál legfrissebb, MTI-nek megküldött elemzésébõl.


Kiemelik: a bõvülés különösen jelentõs, mivel nem volt hosszú hétvége idén január-márciusban, miközben 2016 azonos idõszakában 3 hosszú hétvége is volt.     

A közlemény idézi Szigetvári Józsefet, a Szallas.hu ügyvezetõ igazgatóját, aki elmondta, mivel nem volt hosszú hétvége, így a rövidebb, 1-2 éjszakás üdülések adták a foglalások több mint 80 százalékát.     

A jelentés szerint a foglalások száma a magasabb kategóriájú szálláshelyeken nõtt. Míg tavaly fõként a 3 csillagos hotelszobákat választották ebben az idõszakban, idén már a 4-5 csillagosakat, utóbbiaknál átlagosan 17 százalékkal többet fizettek a vendégek, mint tavaly ilyenkor. Továbbra is az 50 ezer forint alatti árkategória a legkeresettebb, tízbõl nyolc üdülni vágyó ezt választotta. A foglalások 15 százaléka szólt 50-100 ezer forint értékû csomagra, az ennél drágább kikapcsolódás pedig tavalyhoz hasonlóan ritkaság számba ment ebben az idõszakban.     

Az adatok alapján az elsõ negyedévben még mindig Budapest és Eger bizonyult a legnépszerûbb üdülési célpontnak. A lista további szereplõi már 2016-ban is helyet kaptak a top 10 között, de a sorrend némileg átrendezõdött. Az elõzõ évben 7. helyen végzett Szeged idén felkerült a dobogó 3. fokára, míg a tavalyi bronzérmes Gyula most csupán a 8. pozíciót érte el. Debrecen és Pécs elõbbre léptek, Hajdúszoboszló pedig hátrébb került. Új belépõként Zalakaros foglalta el a 10. helyet, a tavalyihoz hasonlóan Hévíz az 5., Miskolctapolca pedig a 9. lett.     

Az elemzésbõl az is kiderült, hogy kis mértékben növekedett a SZÉP-kártyás fizetések száma az elõzõ évhez képest. A kártyákon lévõ jelenleg mintegy 4,2 milliárd forintot május 31-ig lehet felhasználni, ezt követõen ugyanis a kibocsátó bankok visszautalják a megmaradt pénzt a munkáltatóknak.

MTI - Kanizsa2017-04-23 11:38:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül