Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358435    
Honlapkeszites

Csütörtökön is viharos szél, esõ, havazás várható

Továbbra is sok esõre, viharos szélre, havazásra, hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Több megyére csütörtökre is másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: az északi, északnyugati szél elsõsorban a Dunántúlon, csütörtökön az északkeleti országrészben is viharossá fokozódik. A Dunántúl nyugati részén azonban 90-100 kilométer per óra közötti lökések is elõfordulhatnak. A viharos szél veszélye miatt Gyõr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki. További nyolc megyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg - elsõfokú figyelmeztetést adtak ki a szél miatt.     Kiemelték azt is, hogy a hegyekben a viharos szél hófúvást okozhat. Emiatt Veszprém megyére másodfokú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves és Zala megyére elsõfokú figyelmeztetést adtak ki.     

Csütörtök estétõl mérséklõdik a légmozgás.     

Felhívták a figyelmet arra is, hogy az országban többfelé további jelentõs csapadékra kell számítani. Az Északi- és a Dunántúli-középhegység magasabb részein 35-40 milliméternél is több csapadék hullhat.     

A sok esõ veszélye miatt Budapestre, valamint Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád és Veszprém megyére adtak ki elsõfokú figyelmeztetést.     

Emellett szintén a fõvárosra, Pest megyére, valamint Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt is kiadták csütörtökre az elsõfokú figyelmeztetést. A Tiszántúlon leginkább esõ, másutt esõ, havas esõ, hó egyaránt valószínû. A magasabban fekvõ helyeken fõként havazás várható. Síkvidéken a lehulló hó olvadni fog, vagy elolvad, éjszaka viszont a Tiszántúl kivételével átmenetileg 1-7 centiméter hó megmaradhat. A Dunántúli- és az Északi-középhegység vonulatain további akár 20-30 centiméter, a legmagasabb csúcsokon akár ennél több friss hó is hullhat.     

Az elõrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között alakul. Napközben plusz 3-9 fokig melegszik a levegõ.

MTI - Kanizsa2017-04-20 05:44:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül