Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765913    
Honlapkeszites

Rekorddöntésekkel készül Kanizsa a város napjára

Raklapfestésben és párnacsatában is szeretnének magyar rekordot dönteni a nagykanizsai város napjához kötõdõ Kanizsafest szervezõi a jövõ hét végén tartandó négynapos eseménysorozaton.     

A programokat ismertetõ sajtótájékoztatón Dénes Sándor polgármester (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott: a tavaly már négynapossá bõvített rendezvény a város egyik legnagyobb ünnepe. A legkisebbektõl a legidõsebbekig mindenki számára kínálnak kikapcsolódási lehetõséget az április 27-én induló Kanizsafesten, amely az összetartozást, a közösségépítést, az együttlétet szolgálja. A programsorozat keretében, díszközgyûlésen adják át pénteken a város kitüntetõ címeit is, ahogy az már szintén régóta hagyomány - tette még hozzá.


A nulladik vagy - a szervezõk nevébõl adódó - P-napon, azaz április 27-én a Pannon Egyetem nagykanizsai campusa és a Pannonia cégcsoport szervez szabadtéri programokat az Erzsébet térre - mondta el Torma-Paluska Ágnes, a kampusz kommunikációs koordinátora. Az Alma Zenekar, A Köztársaság Bandája vagy az Ocho Macho koncertje mellett raklapfestõversenyt is hirdettek, ez utóbbival magyar rekordot is szeretnének dönteni.     

Pénteken és szombaton a helyi KonTuR+ Egyesület szervezi a város napjához kapcsolódó programokat, amelyek Thúry György egykori kanizsai várkapitány korát is megidézik - jelezte Horváth István, az egyesület elnöke. Mint kifejtette: a "vitézek utcájában" a Thúry Vitézlõ Oskola társszervezésében kalapácsos erõmérõ, solymászbemutató és bajvívás is várja a látogatókat, de helyi elõadók fellépése mellett a Blahaluisiana, a Pál Utcai Fiúk, a Neoton Família vagy a The Biebers koncertjét is láthatják-hallhatják az érdeklõdõk.

Szombatra pedig legalább ötszáz résztvevõt várnak a párnájukkal, hogy magyar rekordot döntsenek párnacsatázásban.     

Arról már Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke beszélt, hogy a negyedik nap a tánc világnapjához kapcsolódóan utcatáncfesztiválként szerepel a programban. A belvárosban öt színpadon és tánctéren 1000-1500 táncos lép fel, Keleti Andrea és Csonka András lesz a sztárvendég, de látványosnak ígérkezik a 20 teherautós karneváli felvonulás is az elmaradhatatlan szambatáncosokkal és zenészekkel.     

Lehota János, a nagykanizsai polgármesteri kabinet vezetõje mindehhez hozzátette: a méreteiben legnagyobb attrakció idén egy 14 méter magasból induló 80 méter hosszú sodronypálya lesz, amit korhatár nélkül bárki kipróbálhat majd a Kanizsafest négy napján.

MTI - Kanizsa2017-04-19 15:23:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül