Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976399    
Honlapkeszites

Szódásszifon, népzene és néptánc

Húsvéti táncházba várták a kiskanizsaiakat és minden érdeklõdõt a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házba. A rendezvényen a Bojtár Népzenei Együttes zenélt, de csak azután, hogy a lányok, asszonyok megszáradtak, hiszen a locsolkodás itt sem hiányozhatott a programból.


Szódásszifonnal, vödörrel és persze verssel készültek a Szikrák táncosai. Vezényszóra indult a locsolkodás, amiért a fiúknak meg kellett dolgozniuk, a lányok ugyanis nem adták könnyen magukat, mindenki próbált fedezékbe bújni.

A vizes áldásból a Zalagyöngye Táncegyüttes nõi tagjainak, sõt, még a Kanizsa TV operatõrének is bõségesen jutott. „Egyre többen veszik elõ a vödröket és a szódásüvegeket, s járják újra a lányos házakat. A délelõtt folyamán a város is tele volt locsolkodó fiatalokkal, úgyhogy szerintem tér vissza a népszerûsége" - mondta el Tóth István a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház intézményegység-vezetõje.

A Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban családi táncházzal folytatódott a nap. A programon a Tuboly család is rendszeresen részt vesz. „Amikor tehetjük és idõnk engedi, eljövünk, mert a gyerekek egyrészt jól érzik magukat, másrészt fontosnak tartjuk, hogy jó közösségben legyenek, amit itt, helyben megtalálunk Kiskanizsán" - fogalmazott Tuboly Zoltán.

A családi táncházat minden hónapban megrendezik, a talpalávalót ezúttal a Bojtár Népzenei Együttes szolgáltatta estébe nyúlóan.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-19 04:39:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül