Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389707    
Honlapkeszites

Író-olvasó találkozó és könyvcsere akció

Nógrádi Gábor és fia, Nógrádi Gergely író-olvasó találkozójával egybekötve könyvcsere akció részesei lehettek a Halis István Városi Könyvtár valamint a Kiskanizsai Fiókkönyvtárának látogatói hétfõ délután.

A találkozón a résztvevõk bármilyen, kiolvasott régi könyvét ezer forintért beszámították egy-egy új könyv vásárlásánál. Ezzel másokon is segítettek, mert a használt könyveket gyermekotthonoknak, kórházaknak ajándékozzák.
Nógrádi Gábor a széles körben ismert író, költõ, a kortárs magyar filmmûvészet egyik ötletdús, fáradhatatlan forgatókönyvírójának neve nem ismeretlen a gyerekek elõtt. A Gyermekrablás a Palánk utcában címû könyve 1983-ban jelent meg, melyet cseperedõ, olvasni szeretõ gyermekei inspirálására írt meg. A Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa az év legjobb ifjúsági könyvének járó díjjal tüntette ki PetePite gyermekkönyvét 2002-ben. Gergely fia író és operaénekes, de legkisebb fia, Bence Szabolcs szintén ír, õ azonban nem regényeket, hanem üzleti könyveket. A két író saját, illetve társszerzõként írott könyvei mintegy egymillió példányban jelentek meg eddig. Mûveik közül Nógrádi Gábor könyvei (PetePite, Segítség, ember! stb.), filmjei (Gyermekrablás a Palánk utcában, Sose halunk meg, Csocsó, Meseautó stb.) és Nógrádi Gergely, Vau címû regénye, valamint Vujity Tvrtkoval közösen írt úgynevezett Pokoli történetei a legismertebbek. A két alkotó játékos formában beszélt mûveikrõl, regényeik témáiról, szereplõirõl a közönségnek.
B.E.
2009-11-24 10:30:19


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül