Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337802    
Honlapkeszites

Orvosi rendelõket újítanak fel Zalaegerszegen

Védõnõi körzeteket és háziorvosi rendelõket, valamint a 79 települést kiszolgáló orvosi ügyelet épületét is felújítják Zalaegerszegen, ahol több mint 350 millió forintot fordítanak a korszerûsítésekre - közölte a zalai megyeszékhely polgármestere keddi sajtótájékoztatóján.


Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a Köztársaság útján található háziorvosi rendelõ elõtt beszélt arról, hogy még 1994-ben indult Zalaegerszegen az a program, amelynek köszönhetõen a városban mára minden háziorvosi körzethez önálló rendelõ tartozik. A megyei jogú városok között is egyedülálló program keretében kialakított rendelõk mára azonban megérettek a felújításra, ezért döntött úgy a város, hogy a 16,8 milliárd forintos területi operatív programjából 353 millió forintot fordít erre a feladatra.     

Az egészségügyi alapellátás intézményei közül nyolc felnõtt- és öt gyermekháziorvosi rendelõt, valamint 17 védõnõi körzet helyiségeit korszerûsítik, továbbá teljesen megújul a 79 térségbeli települést ellátó központi orvosi ügyelet épülete is. A felújítások helyi vállalkozások bevonásával már elkezdõdtek, a tervek szerint 2018-ra fejezõdnek be - tette hozzá a polgármester.     

Az MTI kérdésére jelezte azt is: a 353 millió forintos keretet nemcsak infrastrukturális felújításokra fordítják, de a Magyar Orvosi Kamara helyi szervezetével egyeztetve eszközbeszerzést is támogatnak belõle.

MTI - Kanizsa2017-04-18 17:39:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül