Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765143    
Honlapkeszites

Idén is lesz ökumenikus imaséta

A tavalyi ökumenikus imahét és zarándoklat sikerét követõen kétségtelen volt, hogy a kezdeményezés nem marad folytatás nélkül. A gyülekezetek tagjai idén is felkerekednek, hogy együtt imádkozzanak a városért és annak lakóiért. A programot április 22-én, szombaton rendezik meg.


Ne csak beszéljünk az egységrõl: tegyünk is érte – ez a gondolat vezérelte tavaly a történelmi egyházak kanizsai vezetõit, amikor életre hívták a felekezetközi imasétát és zarándoklatot. Az ökumenikus imahét folytatásaként a gyülekezetek közösen járták, és járják idén is Kanizsát. „Nem magánügy a vallásosság, hanem igenis társadalmi szintre kell vinnünk, mert ez ad egyfajta közösségi erõt egy városnak, egy országnak vagy akár egy kontinensnek is” - vélekedett Szûcs Imre plébános.

Az ökumenikus imaséta ezúttal április 22-én, szombaton lesz. A gyülekezetek 9 órakor találkoznak az Erzsébet téren, ahonnan a Nagy-Magyarország-emlékmûvet, az Eötvös teret és a Kórházkápolnát érintve a temetõhöz indulnak. „Mi, keresztények így tudunk tenni a városért: odavisszük a várost Isten elé, és kérjük az õ áldását a városra és annak lakóira. Aztán ott a közösség: minden keresztény felekezet együtt imádkozik, de természetesen azok is jöhetnek, akik egyik felekezethez sem tartoznak” - hangsúlyozta Hella Ferenc református lelkipásztor.

Az ökumenikus imahét és zarándoklat délután családi nappal folytatódik a Csónakázó-tó melletti Zöldtáborban, ahová a vállalkozó kedvûek együtt sétálhatnak ki.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-18 05:43:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül