Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049249    
Honlapkeszites

Húsvét - Erdõ Péter: a szabadság alapja az ember méltósága

Minden szabadság alapja az ember méltósága. A bûntõl és a haláltól azért szabadulunk meg, hogy Isten boldogságában részesüljünk és ebben segítsünk másokat is - mondta Erdõ Péter az esztergomi bazilikában húsvétvasárnap tartott szentmiséjén.


"Ezért van helye a felelõsségnek, a közösségnek és az összetartozásnak. Jézus úgy akarja az egész emberiséget boldoggá tenni, hogy egyetlen nagy népet alkot belõle, melyben otthonra talál minden nyelv, minden nemzet és minden család" - jelentette ki a bíboros.     

Erdõ Péter azt mondta, a tanítványoktól megkaptuk a feltámadás örömhírét, és felhívta a bazilikát megtöltõ híveket, hogy ez a közös hit "tegye élõ szeretetközösséggé az egész egyházat. Ebbõl a hitbõl szülessenek újjá családjaink".     

A bíboros emlékeztetett arra, hogy Jézus életét adta értünk, és hozzátette, "nekünk is ilyen nagyvonalú szeretetben kell élnünk. És akkor sok minden, ami megoldhatatlan nehézségnek látszik körülöttünk, egyszerre csak új távlatot kap."     

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a keresztény világ húsvét vasárnapján Jézus feltámadását ünnepli, e napon világszerte ünnepi miséket, istentiszteleteket tartanak.     

Húsvétkor a keresztény világ annak állít emléket, hogy Jézus mártírhalálával magára vállalta az emberiség bûneit, ezzel megváltotta a hívõket bûneiktõl, így hitük szerint az üdvösségre, az örök életre vezette õket.     

Húsvéttól egészen az ötven nappal késõbbi pünkösdig a Jézus feltámadása feletti örömrõl szól az egyházi liturgia.

MTI - Kanizsa2017-04-16 12:55:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül