Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55400921    
Honlapkeszites

Megcsúszva bár, de késve nem. Jövõ õszre új orvosi rendelõk lesznek Kiskanizsán
 
Jövõ áprilisban indul, s szeptember végéig be is fejezõdhet az új kiskanizsai orvosi rendelõk építése – hangzott el a minap azon a sajtótájékoztatón, amelyet Polai József és Tóth Nándor önkormányzati képviselõk (Fidesz-KDNP) azért hívtak össze, hogy eloszlassák a beruházás kapcsán terjedõ mendemondákat.

Polai József elöljáróban elmondta, bár korábban arról volt szó, hogy már az idén õsszel megkezdõdnek a munkálatok, úgy döntöttek, hogy az engedélyeztetés elhúzódása miatt sokkal tisztább helyzetet teremt, ha csak tavasszal látnak neki az egészségügyi centrum építésének. Azonban ez nem jelent változást a kivitelezési határidõt illetõen, az továbbra is jövõ év szeptember harmincadika.
A munkakezdés csúszásának okaként tudható be az is, hogy a fejlesztéshez szeretnének pályázati forrásokat igénybe venni, azonban a kiírás majd csak az elkövetkezendõ hetekben jelenik meg.
Tóth Nádor hozzátette: az elsõdleges ok azonban az, hogy viszonylag lassan derült ki, vajon ki is fizeti a Stílus Kft. által
elvégzett terveztetést? Ugyanis a város korábban kötött egy megállapodást a Dózsa György úti orvosi rendelõk kivitelezõjével, a Baumeister Kft.-vel, miszerint a tervek elkészítésének költségeit õk vállalják. Azonban a terveztetés kezdeti kétmilliós költségébõl öt lett, amit már a Baumeister – érthetõ módon – nem szívesen vállalt fel. Végül abban sikerült megállapodni, hogy a cég vállal kétmilliót, az önkormányzat pedig hármat.
Az elsõ ütem jövõ õszi befejezését követõen kerülhet sor a védõnõi szakszolgálat korszerû helyének kialakítására, valamint a jelenleg meglévõ épületegyüttes teljes rekonstrukciójára. A teljes beruházás értéke mintegy százhúszmillió forint, amibõl jelenleg mintegy harmincmillió forint áll rendelkezésre a költségvetésben.
A tervek szerint azonban még a második és a harmadik ütem elõtt kell sort keríteni a ravatalozó bõvítéses felújítására is.


Horváth Attila


2007-08-30 14:01:29


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül