Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353281    
Honlapkeszites

Orbán: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, nincs pardon

A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság címû mûsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon.


Értékelése szerint ma egy kampányfõpróba zajlik Magyarországon, ez kavarta fel az állóvizet és "töltötte meg ricsajjal a nagyhetet".     

A felsõoktatási törvény módosításával összefüggésben érthetõnek tartotta, hogy Soros György nemzetközi és hazai hálózata tiltakozik, mivel az "megfizeti az embereit". Annak megértése azonban még elõttük van - folytatta -, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az õ egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait.     

Orbán Viktor a tiltakozásokat egy nagyobb konfliktus "mellékhadszíntereként" jellemezte, az igazi sorsdöntõ konfliktust pedig abban azonosította, hogy milyen népesség lakja Európát a jövõben. A magukat civilnek nevezõ, de valójában NGO-knak mondott nemzetközi hálózatok hazai fiókintézményei egy olyan Európát képzelnek el, amelyben részleges lakosságcsere történik, idegen népelemeket engednek be a világ más részeibõl - fogalmazott.     

Megjegyezte, az európai életszínvonalra vágyók akadálytalan befogadásával az érintettek vállalnák a terrorizmus, a közbiztonság romlásának kockázatát és azt, hogy egymás mellett fog élni egy muzulmán és egy keresztény társadalom Európán belül.     

"Õk úgy képzelik, azt hiszem, hogy majd jól össze fogunk keveredni egymással, és ebbõl egy új minõség jön létre" - fejtette ki, jelezve: szerinte Soros György hálózata azért dühös Magyarországra, mert megállította a migránsáradatot, amelyrõl õk már papíron bebizonyították, hogy úgysem lehet megállítani.     

Utalt arra, hogy "a Soros György világához tartozó Kofi Annan" a 2000-es évek közepén a bevándorlás szükségességérõl és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben (EP). Meg is történt az áttörés, "amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenõrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába".     

"Ne felejtsük el azt se, hogy egy pénzügyi spekulánsról beszélünk" - jegyezte meg, kifejtve, az üzletember abból csinálta a milliárdjait, hogy egyes országok bankrendszereit megtámadta, s pénzügyi spekulációkkal nagy vagyont gyûjtött össze.     

"Itt a zavarosban halászás klasszikus esetérõl is szó van" - vélekedett.     

A konfliktus kiélesedésének idõpontjáról szólva azt mondta: az EU júniusig le akarja zárni a vitát, el akarja fogadtatni az új, mindenkire kötelezõ bevándorlási szabályokat. "Néhányan ellenállunk" - mondta, példaként hozva a visegrádi négyeket és Romániát, amely meg akarja õrizni a keresztény kulturális identitást.     

Egy döntõ összecsapás készülõdik - fogalmazott azzal összefüggésben, hogy április végén az EP-ben lesz téma Magyarország, az azt követõ két uniós kormányfõi csúcson pedig dûlõre akarják vinni a betelepítést.     

"Ez a küzdelem a következõ két-három hónap fõ eseménye, szerintem ezzel függ össze, hogy éppen most forrósodott fel a hangulat Magyarországon" - vetette fel.     

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthetõ hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott. Ezzel nem is volt semmi baj, s azzal is meglett volna, hogy Soros György a '90-es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval - mondta, példaként említve, hogy "az OTP-t akarta zsebre vágni, aztán késõbb spekulált a magyar forint ellen".     

Még azzal is együtt tudna élni - folytatta -, hogy létezik a Soros-egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép-európai térség politikai élete számára.     

"A liszt azért dõlt ki, mert a Soros-féle birodalom beleállt a migránsok támogatásába" - magyarázta a miniszterelnök, aki szerint itt most már a magyar emberek biztonságáról, határvédelemrõl, közbiztonságról, terrorizmusról van szó, és itt nincs pardon.     

Szimpla hazugságnak nevezte, hogy a kormány bezárna egy egyetemet, s úgy értékelt, egy demokratikus kultúrához méltó, megértõ, megegyezni akaró és biztonságot nyújtó pozíciót vettek fel, és egyáltalán nem ütöttek meg ellenséges hangot.     

Kiemelte, hogy az országnak ma nemzeti kormánya van, amely nem a provokátorokat, hanem a becsületes embereket védi. Ezt szembeállította a szocialista-liberális kormány idejével, amikor a rendõri és közhatalmi szervek szavai szerint inkább a bûnelkövetõk oldalán álltak, azokat mentegették.     

Beszélt a civil szervezetekrõl is, kifejtve, a kormány támogatja a munkájukat, mert egyes szociális, egészségügyi, környezetvédelmi feladatokat jobban elvégeznek, mint az állam tenné. Ezeknek semmi közük azokhoz a magukat civilnek nevezõ lobbiszervezetekhez, amelyek az emberek befolyásolására törekednek - szögezte le, utóbbiakkal kapcsolatban azt az igényt megfogalmazva, hogy mindenki tudhassa, hogy aki beszél, az kinek a pénzén, milyen céllal teszi.     

Orbán Viktor mulatságosnak nevezte egyúttal, hogy egyes demonstrálók "borzalmas dolgokat skandálnak", becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetõinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia.     

Kiemelte, hogy a magyar rendõrök - szemben a legtöbb nyugat-európai országéval - a végsõkig türelmesek, csak azt szeretnék, ha balhé nélkül érnének véget az utcai megmozdulások, és nem lépnek fel válaszeszközökkel. Ezért tiszteletet érdemelnek - mondta.     Beszámolt arról is, hogy ma erõs a gazdaság, az ország a saját lábán áll és ellen tud állni minden nemzetközi pénzügyi zsarolásnak, azonban ha 6-7 éve érte volna a migrációs válság, akkor lehet, hogy maga alá temette volna.

MTI - Kanizsa2017-04-16 11:05:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül