Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049536    
Honlapkeszites

Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját

A széksorok cseréje és a férõhelyek bõvítése, illetve más belsõ átalakítások után újranyitották Hévízen a Fontana Filmszínházat, ami több mint 50 ezres éves látogatószámával Magyarország leglátogatottabb egytermes mozija.


A hétfõi megnyitást megelõzõ sajtótájékoztatón Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2010 körül az alacsony nézõszám miatt még bezárással fenyegetett mozi kép- és hangtechnikáját 2011-ben 35 millió forint beruházással digitalizálták és 3D-s vetítésekre is alkalmassá tették, illetve klimatizálták a nézõteret. Helyes volt az önkormányzat döntése a mozi megmentésérõl, mert ezt követõen évrõl évre emelkedett a nézõszám Fontana Filmszínházban. A múlt év végén már meghaladta az 50 ezret a látogatók száma, amivel Magyarország leglátogatottabb egytermes mozijának számít - jelezte.     

Az elmúlt négy hétben 15 millió forintból kicserélték a széksorokat, illetve bõvítették a férõhelyek számát, az eddigi 104 helyett most 130 ülõhelyet tudnak kínálni. A kerekesszékesek számára is alakítottak ki helyeket, illetve egy sorban olyan szélsõ székeket építettek be, amelyeknek felhajtható a karfája, így a mozgássérültek könnyebben helyet foglalnak. Mindezek mellett a vészkijáratokat is akadálymentessé tették.     

A polgármester hozzáfûzte, hogy ez utóbbi beruházások azért fontosak, mert Hévízre számos mozgássérült látogat, így számukra is tudnak szórakozási lehetõséget biztosítani.     

A jobb láthatóság érdekében a terem lejtését is módosították, illetve egy méterrel hátrébb helyezték a vetítõvásznat. Így arra is mód van, hogy a korábbiakhoz hasonlóan pódium-elõadásokat tarthassanak a moziteremben.     

Papp Gábor azt is elmondta: a hévízi moziteremnek nevet is kívántak adni, ezért olyan személyiséget kerestek, aki kötõdik a filmszínház funkcióihoz, illetve a városhoz és a "boldog békeidõkhöz". A választás így esett Honthy Hannára, akinek a nevét hétfõtõl viseli a moziterem.     

Szaknyéri András, a filmszínház vezetõje az MTI kérdésére elmondta: a filmszínház jelenlegi épületét 1985-ben adták át. Mozija azonban már 105 éve van Hévíznek, bár az 1902-es indulás óta többször is változott a helyszíne.     

Hévízen hétfõtõl "moziszékfoglaló" hetet tartanak a látogatóknak, akik némafilmet is nézhetnek zongorakísérettel, levetítik az Oscar-díjas Mindenki címû filmet, illetve elõadásokkal is várják a nézõket.

MTI - Kanizsa2017-04-10 15:16:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül