Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408738    
Honlapkeszites

Virágvasárnappal megkezdõdik a nagyhét

Virágvasárnappal megkezdõdik ma a nagyhét, amely a legnagyobb keresztény ünnepre, a húsvétra felkészítõ nagyböjt utolsó idõszaka. A keresztények ezen az ünnepen emlékeznek Jézus bevonulására Jeruzsálembe - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.


Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az ünnep alkalmából az esztergomi bazilikában mutat be szentmisét délelõtt fél 11-kor - tudatta Tóth János Csaba, a fõegyházmegye sajtóreferense.     

A virágvasárnapi szentmise a bevonulásra emlékezõ körmenettel kezdõdik, ahol a hívek pálmaágakkal és barkákkal köszöntik a templomba bevonuló papot és kíséretét, ahogy egykor a jeruzsálemiek hódoltak Krisztus elõtt.     

A virágvasárnapi szertartás része a hívek által hozott barkaágak megáldása.     

Ez a vasárnap "az Úr szenvedésének vasárnapja" néven ismert a liturgiában, és a szertartás során elhangzik Jézus szenvedéstörténete, a passió. A katolikus egyház ezzel fejezi ki, hogy a dicsõséges bevonulás Jeruzsálembe a kezdete annak az eseménysornak, amely Jézus szenvedésével és halálával folytatódik, majd feltámadásával teljesedik be, "megvalósítva a megváltást, amely az emberek számára az örök életet hozta el" - olvasható az MKPK közleményében.

MTI - Kanizsa2017-04-09 05:49:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül