Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353478    
Honlapkeszites

Vízdíjcsökkentésrõl a Fidesz

Ezen a héten a rendkívüli közgyûlésnek és más pártok sajtótájékoztatóinak is a vízdíjcsökkentés volt a témája, a Fidesz helyi frakciójának nevében szintén ez ügyben szólalt fel Fertig István elnökségi tag és Karádi Ferenc önkormányzati képviselõ pénteken délután.

- Kibújt a szög a zsákból. – kezdte Fertig István. – A tegnapi rendkívüli közgyûlésen érezhetõ és látható volt, hogy egy elõre egyeztetett, talán a szokásos kocsmai találkozók egyikén megbeszélt forgatókönyv szerint viselkedett a szocialista és a szociáldemokrata frakció minden tagja, és a polgármester úr is. Már a napirend megszavazása elõtt a vízmû vezérigazgatójának személye és a jelenlegi vezetése volt a célpont. A vízdíjról szóló elõterjesztés tárgyalása során aztán kibontakozott Marton István a szidalmazás, az alkalmatlanság és még sok hasonló jelzõ emlegetése közben. Nem a vízdíj mértéke a fontos ezeknek az embereknek, nem a városlakók terheinek csökkentése, hanem ezeket az egyeztetést igénylõ helyzeteket kihasználva egy általuk vélhetõen stratégiai gazdasági pozíció megszerzése. Miért? Talán azért, mert már nem Böröcz Zoltán cége takarít évi kb. 20 millió forintért, dr. Fodor Csaba kikerült a felügyelõ-bizottságból, és a Csáki szalmája szemlélet is megszûnt a vízmûnél. Úgy látszik annak az oldalnak nehéz ezt elviselni, s nem is sikerül megemészteni a rendet és a fegyelmet.


- A történet bája az, hogy Marton István a Gyalókai Zoltán bizottsági elnök úr által javasolt 10%-os díjcsökkentésre azt találta mondani, hogy ezt a 10%-ot õ nem tudja támogatni. – vette át a szót Karádi Ferenc. – Így saját javaslatát fúrta meg - pedig a lakosság részére pontosan ugyanazt a csökkentést tartalmazta a Gyalókai féle -10%, mint az õ eredeti javaslata. A különbség az volt, hogy a várható csökkenõ bevételt nem a vízmû mûködésébõl javasolta elvenni annak érdekében, hogy a mûködés biztonsága megmaradjon. Ez már nem tetszett a polgármester úrnak, mert nem valósult volna meg az a vélhetõ célja, hogy a vízmû bevételének csökkentésén keresztül okozzon likviditási problémát a mûködtetés során. Így aztán késõbb sajtótájékoztatók sorozatán keresztül gyalázhatná tovább a szerinte alkalmatlan menedzsmentet. Sajnos partnerei, segítõi is vannak ebbéli törekvésében, hiszen közös a cél, mégpedig az, hogy bebizonyítsák, hogy csak õk alkalmasak a város és a vízmû vezetésére. Megtapasztalhattuk mindannyian, hogy mit jelent az ország minden lakója számára az a szövetség, amely minden helyzetben hazudozva akarja hatalmát fenntartani. Nem történik ez másként Nagykanizsán sem, ezért nem kívánok az MSZP és az MSZDP szitkozódó nyilatkozataira válaszolni. Az õ szájukból az évezredes normák emlegetése aztán tényleg a vicc kategóriájába tartozik. Az pedig szemenszedett hazugság, hogy a Fideszesek nem szavaztak a díjcsökkentésre. Elmondtuk és a következõ alkalommal is a díjcsökkentésre fogunk szavazni, hiába akarják az MSZP-sek és az MSZDP-sek csúsztatásokkal félrevezetni a kanizsai embereket. Egy biztos, vízdíj ügyben telehazudták az étert annak érdekében, hogy a valós szándékukat elrejtsék a Nagykanizsaiak elõl.2009-11-21 09:39:14


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül