Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408654    
Honlapkeszites

A Tavaszi Mûvészeti Fesztivál az életünk része lett

Elnevezésébõl adódóan nemcsak a kultúrát, mint örömforrást hirdeti, hanem a várva várt kikeletet, a megújulást is – ezt Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje mondta a fesztivál tegnap esti megnyitóján. A több évtizedes programsorozat nyitánya Nagykanizsa Város Vegyeskarának Tavaszhozó hangversenye volt.


„Március 31-e és április 10-e között tavaszköszöntõ kulturális programsorozatunkkal a tavaszt és a kulturális értékeket köszöntjük itt városunkban.” A következõ tíz napban számtalan kulturális program várja az érdeklõdõket. A rendezvénysorozatot Nagykanizsa és térsége országgyûlési képviselõje nyitotta meg. „Felfedezhetjük bensõnk rejtett titkait a bennünk tovább rezgõ dallamok segítségével. A délutáni kiállítással és a most következõ hangversennyel kezdõdik a hagyományos Tavaszi Mûvészeti Fesztivál, amely ma már éppúgy hozzátartozik városunkhoz, mint a szépsége miatt akár mûvészetekkel is rokonítható, megújult Erzsébet tér, a Sétakert, vagy éppen a felújítás elõtt álló kilátó a Csónakázó-tónál. A Tavaszi Mûvészeti Fesztivál az életünk része lett, s elnevezésébõl adódóan nemcsak a kultúrát, mint örömforrást hirdeti, hanem a várva várt kikeletet, a megújulást is" - fogalmazott Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ.

Nagykanizsa Város Vegyeskara széles repertoárral állt a közönség elé. A Tavaszhozó hangversenyen szakrális mûvek, könnyedebb dallamok is szerepeltek, de a Kodály-hagyaték is megjelent. Cseke József 2015 októberében vette át a kórus irányítását. „Ez egy nagy múltú énekkar. Azt kell, hogy mondjam, nekem is fel volt adva a lecke. Azért mondtam, hogy 5-6 év, mert én pontosan megmondtam a kórustagságnak, hogyan honnan, hova akarok eljutni. Milyen céljaim vannak. Ezt õk örömmel vették, és a mai napig is a bizalmukat élvezem. Nagyon becsületesen dolgoznak, ez hallható az énekkarnak a hangzásán, hogy sokat javult, finomult. Az európai trendhez nagyon sokat közeledett az énekkar egységes kórushangzása, a tisztasága, stilisztikája" - mondta el Cseke József a Vegyeskar karnagya.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-02 05:46:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül