Ma 2022. 11 26.
Virág, Szvetlana, Konrád napja van.
Látogatók száma : 53832602    
Honlapkeszites

A kaposvári kórház 40 ápoltja pihenhet a Holnapocska Táborban a húsvéti hétvégén

Az országban egyedülálló módon krónikus beteg gyermekeknek rendeznek tábort Zalaszabarban. A kezdeményezés célja, hogy a kis betegek minél felszabadultabban, élménydús környezetben gyógyulhassanak.


Hasonló körülmények között tölthet el egy hosszú hétvégét a Holnapocska táborban 40 beteg gyermek, akiket a kaposvári kórház Csecsemõ- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztályán kezelnek. "Nincs más dolgom, mint megköszönni ezt a lehetõséget. Ez egy új kapcsolat, de bízom benne, hogy a jövõben ezt folytatni tudjuk" A zalaszabari táborba kezelés alatt álló, krónikus beteg fiatalok érkeznek, legtöbbjük ételallergiás, légúti vagy pajzsmirigy betegséggel küzd. A szakemberek szerint jót tesz a gyerekeknek a zalaszabari hosszú hétvége. "A gyerekeknek a saját betegségüknek az elfogadásában, úgy gondolom, hogy nagyon nagy szerepet játszik az, hogy saját közegükben vannak, hogy látják, hogy más betegek is küzdenek ezzel. Tapasztalatot tudnak cserélni, csoportok, barátságok alakulhatnak ki, ami támogatja õket, és nem kirekesztettnek érzik magukat egy egészséges közegben" -mondta el dr. Major Andrea a KMOK Csecsemõ- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztály vezetõje.

A Holnapocska tábort 2007-ben alapította a Szabadics házaspár azzal a céllal, hogy a kis betegeknek orvosi felügyelettel biztosítsanak kikapcsolódási lehetõséget. "A gyermekek, akik bent voltak egy napra, egy hétre kórházban, de nem hosszú távú kezelést kapnak, azoknak hétvégi élmény során kerüljön pont a kezelés végére. Az egészet úgy éljék meg, hogy be kellett menni a kórházba, kicsit megszúrtak, picit fájt, de tök jó, mert utána elmehettem táborba. És amikor visszamennek majd az iskolába az osztálytársakhoz, a szerelmekhez, a barátokhoz, akkor azt tudják mondani, hogy igen, egy hétig nem voltam, mert kivették a mandulámat, de helyette elmentem egy tök jó táborba" - fogalmazott Szabadics Zoltán a Holnapocska Tábor alapítója.

A kaposvári kórházban ápolt gyerekek gyógyuló hétvégéjét az egyik hazai pénzintézet is támogatja. A Holnapocska Táborban egyébként idén több mint ötszáz gyerek vehet részt ingyen. Kikapcsolódásukat pedig csaknem száz önkéntes, köztük orvosok, egészségügyi dolgozók is segítik.

Kanizsa TV - Kanizsa2017-04-02 05:40:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül