Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338279    
Honlapkeszites

Az idõseket köszöntötték

A szociális intézményi keretek között élõ idõs emberek köszöntésére 16 éve szervezi meg az Idõsek Hete rendezvénysorozatot az Egyesített Szociális Intézmény és a „Segíts az Élet Alkonyán” Alapítvány.

A Honvéd Kaszinó Tükörtermében tartott ünnepélyes megnyitón a megjelenteket elsõként Koller Jutka igazgatónõ, majd Kanász János, Surd község polgármestere és Maronicsné dr. Borka Beáta, a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának vezetõje köszöntötte. Dr. Csákai Iván, a Szociális és Egészségügyi Bizottság, valamint a „Segíts az Élet Alkonyán” Alapítvány elnöke beszédében kiemelte, mostanában többször járt szociálpolitikai és egészségügyi témájú megbeszéléseken, ahol más városok képviselõi megjegyezték, Nagykanizsán könnyû helyzetben vannak, mert a város már évtizedek óta kiterjeszti szociális hálóját a gyerekektõl kezdve az öregekig. Azt is megkérdezték, mindezt hogyan hozták létre. Csákai Iván elárulta, hogy volt harc, politikamentes harc, amely abban is megnyilvánult, hogy még az önkormányzati büdzsébõl hozták létre a Teleki úti Szociális Otthont. Nemcsak Kanizsán hírértékû, hogy nagyon komolyan foglalkoznak az öregekkel, hanem Sopron, Gyõr és Zalaegerszeg város képviselõi is irigykedve beszéltek a kanizsai ellátásról, amit szeretnének bõvíteni. Ha lesz központi pályázati lehetõség, akkor talán fejleszteni is tudnak ezen a területen. Jelenleg azonban rossz hírek kelnek szárnyra a központi támogatások csökkenõ mértékérõl.


A köszöntõk után örökzöldek és operettek hangzottak el a Vigadó Duó elõadásában, majd vacsora, zene és tánc következett a Koktél Duó közremûködésével.
A november 16-20-ig tartó ünnepségeken – mintegy 300 idõs ember – az Idõsek Otthona, Idõsek Gondozóháza, az idõsek klubjai és a házi segítségnyújtásban részesülõ ellátottak szórakozhatnak. Azoknak az idõs embereknek szervezik az egyhetes felhõtlen együttlétet, akik a mindennapjaikban valamilyen szinten segítségre szorulnak. Akár bentlakásos intézményben élnek, akár a lakásukra jár házigondozó a mindennapi életvitelük fenntartásához segítséget nyújtani. Kedden délelõtt a Zrínyi utcai Idõsek Klubjában a klubtagok munkáiból nyílt kiállítás. Ugyanitt délután dr. Kolonics Bálint, az ÜJKB elnöke nyitotta meg az Idõsek Napja rendezvényét, ahol a Kis Bojtár Népzenei Együttes adott mûsort.
B.E.

(További képek a galériában)2009-11-19 11:32:35


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül